JIHOČESKÉ DERBY

TJ Lokomotiva ČB : Házená J. Hradec
30 : 30 (13 : 14)

K poslednímu zápasu na domácí palubovce k nám zavítal soupeř z Jindřichova Hradce. Zápasy s tímto soupeřem bývají velmi vyhrocené a nikdy není předem dán jasný favorit. Jelikož toto byl náš poslední zápas před domácím publikem, dva body do tabulky byly jasným cílem.

Opakuji se stále do kola, ale začátky poločasů pro nás jsou velmi tragické. V tomto zápase se to opět potvrdilo, když jsme do osmé minuty vystřelili pouze 2x (!) na soupeřovu branku, zatímco soupeř do naší branky nastřílel pět branek, a to několik šancí zlikvidovala Scheichlová v bráně (0:5). První branku našeho týmu vstřelila Dvořáková, kdy na sebe vzala zodpovědnost a prostřelila brankařku střelou mezi nohy (1:5). Po této brance se děvčata v poli probudila a do poločasu se podařilo náskok soupeřek stáhnout na rozdíl jediné branky (13:14).

V druhém poločase se nám sice podařilo vstřelit jako prvním branku, a tím pádem vyrovnat, ale v následujících minutách soupeřky opět odskočily na tříbrankový rozdíl a my museli opět dotahovat. Nedařilo se střelecky prosazovat a v obraně nám dělaly problémy dvě soupeřky, které stále stejnými akcemi procházely obranou jako nůž máslem, což nás na konci stálo vítězství. Naštěstí se po dlouhé době v útoku chytila Tereza Chasáková, která dělala soupeři největší starosti, a hlavně její zásluhou se nám podařilo opět dotáhnout a vyrovnat stav utkání. V 29. minutě byl stav 29:29 a přišlo zbytečné vyloučení protihráčky, které nám mělo usnadnit cestu k vítězství. Stačilo ubránit soupeřův útok a poslední akce měla patřit našemu týmu, kde jsme mohli vsítit vítěznou branku. Bohužel, jak jsem již výše napsal, děvčata se v obraně nepoučila a opět stejnou akcí se naše bývalá spoluhráčka Pluncarová dostala až na šestimetrovou hranici, odkud v pohodě skórovala (29:30). A tak se znovu opakovalo drama z minulého utkání, kdy v poslední vteřině Chasáková zachránila alespoň bod. Výsledková tabule hlásala smířlivý stav 30:30.

S výsledkem tohoto utkání nemůžeme být spokojeni. Nástup do utkání byl tragický. Takto špatný začátek jsem u děvčat ještě neviděl. V obraně jsme také nepředvedli nic závratného. I přes opakované upozornění na to, co soupeřky dělají v útoku, se styl naší obrany nezměnil a v konečném účtování nás to stálo vítězství. Ani v útoku se nám moc nedařilo, i když bylo na děvčatech znát, že se velice snaží. Jediným pozitivem je opětovné nabytí formy Terezy Chasákové, která se opět dostala do ráže a vsítila nádherných 12 branek, které velice pomohly alespoň k remíze.

Poslední zápas ligy mladších dorostenek odehrajeme na horké půdě soupeřek z Žirovnice v neděli 24.5. v 11.00. Tento zápas bude opět velice vyrovnaný a doufejme se šťastným koncem a bodovým ziskem pro náš tým.

Sestavy a branky:

  • Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Chasáková 12, Farková 6, Tomášková 5, Řezáčová 4, Dvořáková 1, Šírková 1, Vazačová 1, Steierová, Chrástková, Matoušová
  • Házená J. Hradec: Hauserová M. 10, Pluncarová 8, Rytířová 3, Hauserová A. 3, Březinová 2, Jírová 2, Florková 1, Ondřejová 1

ŽK: 2 : 3, Vyloučení: 2 : 2, Sedmičky: 3/3 : 4/6, Diváci: 51

Rozhodčí: Dolejší, Dvořák