Soustředění starších dorostenek

Soustředění DříteňNejen v Borovanech, ale také v malebné obci Dříteň, probíhalo soustředění. Na místních sportovištích měly svou přípravu na sezónu 2015/16 starší dorostenky. Příprava trvala pět dní a byla primárně zaměřena na kondici a posilování. 

Soustředění se účastnilo 11 dívek – zbytek byl omluven pro své pracovní a školní povinnosti. Každý den čekalo na děvčata 4,5 hodiny tvrdého tréninku a dřiny. První dny pro ně byly nejtěžší. Z prázdninového odpočinkového rytmu přepnout a začít na sobě dřít není nic jednoduchého. S fyzičkou děvčata ani tolik problémy neměla, jelikož běžecké tréninky absolvovaly již minulý týden, ale silové věci dělaly velké problémy. Znát to bylo i na přesunech na jídlo, kdy před dívkami čekala výzva ve formě 20 schodů 🙂  V průběhu soustředění se do tréninku zapojila i hra s míčem a dokonce i plavání, které jsme si dopřáli za dobré chování a panující vysoké teploty na hřišti v nedalekém koupališti v obci Olešník (upozorňuji, že voda měla osvěžujících 20 °C).

 

Co říci závěrem. Holky nic neodflákly a  všechny makaly na 100 % některé i na víc. Snad si tedy odvezly lepší fyzičku, větší svalstvo a neutuchající nenávist k činkám 🙂

V přípravě budeme pokračovat dále v hale Lokomotivy v úterý od 17.00 do 18.30 a ve středu a pátek od 18.30 do 20.00. První zápas nás čeká již 19. září v domácím prostředí s DHC Slavia Praha, na který chceme být co nejlépe připraveni.