Hrát 30 minut opravdu nestačí

TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE x DHC SLAVIA PRAHA

23 : 34 (12:15)

Starší dorostenlyV prvním zápase nového ročníku 1. ligy starších dorostenek 2015/2016 jsme přivítali na domácí palubovce velice nepříjemného a silného soupeře DHC Slavia Praha. Očekáván byl velice těžký zápas a některé z děvčat nastupovaly na hřiště s desetibrankovým handicapem v myslích.

Začátek nevyšel podle našich představ a během prvních 2 minut jsme vytvořili několik technických chyb, které soupeřky nekompromisně trestaly ze samostatných úniků. První gól letošní sezóny se podařilo vstřelit ve čtvrté minutě ze sedmimetrového hodu Tereze Chasákové. Po této brance jako by se děvčata rozkoukala na hřišti a začala hrát. Během dalších minut se nám podařilo vyrovnat a dostat se do zápasu. V brance nás několika zákroky podržela Markéta Scheichlová a když se k tomu dařilo i v útočné činnosti, tak jsme drželi se soupeřem krok. Poločas skončil tříbrankovým rozdílem 12:15 pro hostí a sliboval velice zajímavý druhý poločas.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s cílem zlepšit obrannou činnost a pokračovat v dobré útočné fázi. Bohužel obrana se zlepšit nepodařila, lze říci, že se ještě zhoršila a zradil i útok. Začalo se kupit spousty technických chyb, čehož soupeřky využívaly a navyšovaly své vedení až do konečného stavu 23:34.

Na děvčatech je vidět zlepšení plynoucí z kvalitní přípravy, kterou všechna svědomitě absolvovala. Bohužel nemůžeme hrát pouze 30 minut zápasu, což se nám vymstilo a velmi zajímavý zápas se zvrtnul v jednoznačnou záležitost dívek ze Slavie. Za pozitivum můžeme považovat opět nabytou formu Terezy Chasákové, která byla naší nejlepší střelkyní s 8 brankami. Pochvalu také zaslouží Denisa Tomášková, která na křídle, tak jak je u ní zvykem, deptala brankařky soupeře a nastřílela jim 5 branek.

Další utkání odehrajeme až za 14 dní doma v hale Lokomotivy 4.10. opět od 11.00 pro soupeřkám ze Sokola Vršovice. Neváhejte a přijďte naše děvčata podpořit do hlediště.

Sestavy a branky:

  • Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Chasáková 8, Řezáčová 5, Tomášková 5, Farková 2, Marešová 1, Šírková 1, Gottfriedová 1, Dvořáková, Steierová, Chrástková, Matoušová, Potůčková
  • DHC Slavia Praha: Houserová 8, Svobodová 6, Motejlová 5, Večeřová 4, Hurková 3, Šroubková 3, Franzová 2, Slabá 2, Zvoničová 1

ŽK: 2 : 3, ČK: 0 : 1, Vyloučení: 4 : 3, Sedmičky: 3/3 : 3/5, Diváci: 57

Rozhodčí: Kahoun, Hosnédl

Zápis na webu CHF.cz