Odevzdaný výkon

palecDoluSokol Písek x Loko ČB

45:16 (22:9)

Když jsem psal předchozí článek a vymýšlel pro něj název, tak bych si nikdy nepomyslel, jak bude trefný. Tragédie na hřišti se opravdu stala a to ta, že v dívkách zemřela házená. Špatný výkon proti Plzni byl pouze začátek. Další zápas proti Jindřichovu Hradci byl ještě horší a jen díky malému počtu soupeřek skončil prohrou pouze 21:27. Po předvedené výkonu jsem neměl sílu o tom napsat report. Klesající tendence vyvrcholila tento víkend, kdy naším soupeřem ve venkovním utkání byla děvčata ze Sokola Písek.

Věděli jsme, že zápas nebude jednoduchý, jelikož proti nám nastupují některé soupeřky se zkušenostmi z W.H.I.L., ale do zápasu jsme vstoupili s odhodláním nedat soupeřkám nic zadarmo. Vstup do utkání nebyl dokonalý, ale na to jsme již u dívek zvyklí. V útoku se začaly objevovat nepřesné přihrávky, čehož soupeřky využívaly v rychlých protiútocích. Do desáté minuty se nám dařilo se soupeřkami vracet a tak stav byl pouze 8:4. Poté přišel absolutní výpadek jak v útoku tak i obraně a zkušené písecké hráčky navyšovaly své vedení až do poločasových 22:9. S předváděnou hrou nemohl být nikdo spokojen. Od desáté minuty se v dívkách něco zlomilo a už jen odevzdaně pobíhaly po hřišti.

O přestávce se důrazně vysvětlovalo, že není prohrát jako prohrát. Prohrát se soupeřem, který je jasně lepší není ostuda, ale prohrát způsobem, že se na to „vykašleme“ ostudou je. Druhý poločas jsme tedy chtěly změnit a prohrát důstojně. Bohužel se dále nedařilo, což dokazuje stav po osmi minutách 31:10. Některé dívky, které chtěly se zápasem ještě něco udělat (zbytek to úplně vzdal), z přemíry motivace kupily jednu technickou chybu za druhou a naše brankařky se mohly přetrhnout z přívalu rychlých protiútoků. Branková smršť se zastavila na hrůzných 45:16 a my odjížděli s ostudou domů.

S tímto výkonem nemůžeme být spokojeni a teď je jen na děvčatech, jak k tomu přistoupí a budou se snažit něco změnit. Vše pramení od přístupu některých hráček k tréninkům, kde místo aby makaly a zlepšovaly se, pouze trénink odchodí a nějakým způsobem přežijí.

Další utkání nás čeká až za dlouhý měsíc 6.12. od 11.00 v hale Lokomotivy. Soupeřem nám protentokrát budou dívky ze Sokola II Kobylisy.

Sestavy a branky

Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Řezáčová 5, Potůčková 4, Tomášková 3, Chrástková 1, Dvořáková 1, Farková 1, Gottfriedová 1, Steierová, Šírková

Sokol Písek: Kovářová 13, Svobodová 12, Merglová 6, Bicanová 4, Velková 4, Kuntová 2, Karetová 2, Kneblová 1, Vadlejchová 1

ŽK: 2 : 1, Vyloučení: 4 : 1, Sedmičky: 1/2 : 3/6, Diváci: 48

Rozhodčí: Navrátil, Šiška