LOKOMOTIVA NA PLNOU PÁRU

AAAALOKOMOTIVA ČB  – HC CHeLK
33:20 (16:10)
Sestava a střelci
K našemu dalšímu utkání přijel do Lokoarény třetí tým soutěže ambiciosní HC CHeLK, který v minulém kole porazil děvčata za Strakonic o jedenáct branek. Ještě před startem utkání se ze mě na chvilku stal bezplatný správce haly a musel jsem opravit nedostatky na sítích, což by mělo spadat do náplně placeného správce. Nebyl ani čas dát děvčatům nějaké pokyny.

Jen tak tak jsme určili sestavu a sudí už na nás povykoval: „ Jdeme hrát“. Od začátku jsme se s Hansem a Monikou (bohužel musela sedět u zápisu) domluvili na obranném systému (který spíše Hans nařídil) a na hře rychlých přechodů, což dívenky do puntíku plnily. Jedinou starost nám dělala soupeřova tělnatá pivotka, která svým valivým způsobem připravovala soupeřkám jednu sedmičku za druhou a mimo jiné zranila Janču Klimešů, které celou svou vahou přisedla koleno, to nevydrželo. Bohužel to vypadá, že je to pro Janu konec sezóny. Rád bych, věděl jak bránit takové pivotky, které se válejí po hráčkách, ty jsou zatlačeny do šestky a rozhodčí jim pískají sedmičky. No nic jdeme dál…

Vstup do zápasu se nám zdařil a rychle jsme si vypracovali náskok 9:2. Sedmibrankový rozdíl se začal pozvolna vytrácet po soupeřově time – outu a našich zbytečných zkratů. Nezbylo nic jiného než přistoupit také k tomuto kroku a použít náš první time – out. Důrazně jsme děvčata upozornili na vzniklé chyby a malou pestrost střelby. Poločas jsme již dohráli disciplinovaně a v pohodě na poločasových 16:10. V přestávce nebylo moc co říkat, akorát jsme děvčatůmpřipomněli start do druhého poločasu v Bělé, který totálně prospaly.

Druhý poločas jsme začali ve vysokém tempu a náskok z první půle každou minutou narůstal. Bohužel jsme ke zraněné Janče přišli i o Štěpánku Králů, která dostala po zásluze přímou červenou kartu za hloupý faul, který vyplynul z přemíry snahy (jako bych to neříkal, když ti uteče, vyprdni se na ní :-(). Poločas dohráváme v pohodě za bouřlivého potlesku diváků :-). Nakonec vyhráváme o 13 branek, což je parádní výkon. Jak už jsem jednou řekl: „ My se nikoho nebojíme jen sami sebe“. Když nám to jde, tak je to jedna velká radost se dívat. Moc hezké utkání – jsme na vás hrdí.

Hodnocení:
Brankařky: Hanička a Vendy
velmi soustředěný kvalitní výkon, až na to zakládání trháků
Spojky:
Ve druhé půli se konečně rozstřílely naše spojky Anička a Gabča (ta když poslechne tak to je paráda), zatím to moc nelítá Verče s Petitkou (ta po přechodu z křídla se trochu trápí).
Střední spojky:
Vynikající výkonem dirigovala útočnou fázi dvojice rozehrávaček Peťa a Štěpa.
Křídla:
Velmi dobrý přechod do trháků, ale ještě to není ono při střelbě z křídla. No, pár tradičních pí….n od Zuzky musí být v každém zápase :-(. Na pravém křídle si odbyla debut i mladičká Saša Šírků, která vstřelila pro sebe první a velmi drahý ligový gól za ženy.
Pivoti:
Po zranění Janči musela na pivota Darča (další náš universál) a obstála se ctí (jinak 100% střelkyně).

Na další utkání dne 27. 2.2016 vyrážíme na daleký sever do Trutnova, kde nás čeká nepříjemný soupeř, na kterého nám nejde moc hrát.

digitální+zrcadlovka