Bitva na jihočeském poli

LOKO ČB – HBC STRAKONICE
23:22 (13:12)
Sestava a střelci:

Další kolo nás svedlo k jihočeskému derby s odvěkým rivalem družstvem děvčat ze Strakonic. Na podzim jsme dostali pěkný příděl. Naše pokyny zněli jasně ubránit nejlepší střelkyni Uhlíkovou a zpřesnit obranu a hlavně proměňovat šance. Zápas začal jako již tradičně mojí opravou sítí, za což děkuji panu správci (pokaždé, když opravuji sítě, vítězíme, budu muset je opravit i v Tachově :-)).
Zápas jsme odstartovali velmi dobře, fungující obranu dirigoval výborně z lavičky Hans (který se přeškolil na trenéra obrany), děvčata si udělala malinký náskok na hostující hráčky. Známe všichni strakonickou házenou, která se nevzdává za žádného stavu a vůbec ne v derby. Skóre utkání se přelévá ze strany na stranu, šťastnější k v koncovce poločasu se stáváme my. Poločas vyhráváme 13:12 (možná 12:11) no zkrátka o branku.
V přestávce jsme děvčatům vytkli něco málo chyb v obraně a hlavně v zakončení. Vstup do druhého poločasu nám vyšel nad míru dobře a to jsme přetavili ve tříbrankový rozdíl 18:15. Ještě ke všemu se vyfaulovala jejich střelkyně Uhlíková a musela nedobrovolně pod sprchy. Hrajeme přesilovku, ve které neproměňujeme dvě jasné brankové příležitosti. Dostáváme Straky na nohy a přichází nervy drásající koncovka, kterou nevydržela ani časomíra (umřela za stavu 22:22 a času 54:34). Zápas dostal najednou jiný náboj, diváci netrpělivě s námi vyhlíželi konec utkání. To jsou nervy, když vůbec nevíte kolik je času do konce. To věděli jen časoměřiči a vedoucí družstev. Pokračujeme, máme míč – Terka Pánků naskakuje z skoro nulového úhlu – chytáme se za vlasy – na její štěstí proměňuje – 23:22. Soupeřky se nevzdávají. Po velmi diskutabilní sedmičce půl minuty před koncem má soupeř šanci vyrovnat. Vendy velmi dobře vykryla prostor branky, soupeřka míří do tyče – míč se odkutálí do autu. Vítězíme. Velká radost a velký smutek na druhé straně.
Velkou pochvalu zaslouží celé družstvo a především nás potěšil výkon Verči Kolbové, která předvedla velice zdařilý výkon. Bohužel jsme utrpěli další ztrátu, Peťa Křížů se v boji o míč zranila (bohužel se lavička marodů stále rozšiřuje a nikdo se nám nevrací).
O víkendu zavítáme na horkou půdu do Tachova, který se vyhřívá na třetí příčce II.ligy.