Chebská remíza

1_1FK HVĚZDA CHEB – TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE
24:24 (9:11)

Branky a sestava: Formánková, Scheichlová – Hondlíková 10, Dolejšová 7, Korandová 3, Poláčková 2, Kolbová 1, Chasáková 1,Gottfriedová, Farková, Nováková, Chrástková, Řezáčová T., Klimešová (branky dle technického zápisu Saši)

K druhému zápasu jsme odjeli, s jasným cílem pokusit se v Chebu překvapit. Věděl jsem, že soupeř z Chebu nebude lehký oříšek, hlavně po loňském výsledku se bude chtít na nás vytáhnout.

K zápasu jsme nastupovali s tím, že budeme vycházet z pevné obrany a pokusíme se o rychlé protiútoky. V obraně až na malé zaskřípání to fungovalo dobře, nás však trápí úplně jiný problém, tím je proměňování trháků a zakončování ze šestky. Poločas však vyhráváme o dvě branky. Hlavně díky střelecké formě Anička a v prvním poločase zatížila konto soupeře šesti góly.

V šatně jsme se domluvili, že opět budeme dobře pracovat v obraně a pokusíme se soupeři utéci o více branek. Jak už to bývá, opak byl pravdou. Nejenže jsme soupeři neutekli, ale soupeř nás začal doslova válcovat. K tomu se přidala nemohoucnost zakončit i vyložené 100% šance, a tak náš prapor ve druhém poločase nesla Zuzka, která vstřelila za druhý poločas 9 branek. Dokonce zápasu chyběly dvě minuty, na tabuli svítil stav 24:22 pro soupeře. Jdeme do útoku, snižujeme na 24:23. Soupeř v útoku chybuje, v útoku do konce utkání zbývá 23 sekund. Bereme si time–out, vymýšlíme jak dohrát zápas a vstřelit vyrovnávající branku. Sice jsme nesehráli akci, tak jak jsme ji naplánovali, ale naštěstí se míč dostává k Zuzce a ta v čase 59:57, vyrovnává na 24:24. Radujeme se z bodu.

Kaňkou v zápase je vystoupení rozhodčích Svitka a Václavíka, nic horšího jsem v životě neviděl běhat po házenkářském hřišti. Velmi nepřesní, kroky se nepískají (asi nové pravidla IHF). Vypisovat jejich chyby by zabralo dvě stránky, je smutné, trenéři dělají svou práci zdarma a tito pánové jim takovou práci kazí.

Zase bych vyzdvihnul tři borce z Chebu za fantastické fandění.

Další kolo odehrajeme na domácí palubovce s družstvem Milevska, na které se nám moc nedaří. A tak budeme potřebovat pomoc. Přijďte za fandit a my slibujeme, že budeme bojovat až do konce. V sobotu 1. 10.2016 od 17:00 hod.