Výlet do Plzně

TJ Košutka – TJ Lokomotiva České Budějovice

37:26 (20:8)

Naše další ligové dobrodružství náš zavedlo do Plzně na hřiště Košutky. Dopředu jsme věděli, že se nebude jednat o lehkého protivníka, což se bohužel potvrdilo a krom cca prvních 15 minut druhého poločasu jsme na hřišti působili spíš jako komparz při tréninku hráčů TJ Košutka. Ale od začátku…

Do utkání jsme vstoupili velice bídně a brzy jsme prohrávali rozdílem pěti gólů. Brzdila nás zejména nemohoucnost v útoku a z ní pramenící soupeřovy přechody do rychlých protiútoků, které zpravidla končily snadným gólem. Náš útok postrádal potřebný pohyb a naši hráči se pouštěli do zbytečných individuálních akcí hned po druhé či třetí nahrávce. Když už jsme si nějakou střeleckou pozici vypracovali, tak nás většinou vychytal soupeřův gólman, protože jsme nebyli schopni dodržet pokyny ohledně umístění střelby. V obraně jsme dokázali poměrně dobře bránit střed hřiště, ale bohužel jsme dostávali jeden gól z křídla za druhým… Důsledkem výše zmíněného bylo velké poločasové manko, které dávalo tušit, že o osudu zápasu je již bohužel rozhodnuto.

Do druhé půle jsme vstupovali s tím, že je třeba zlepšit prakticky veškeré činnosti na hřišti, zápas dohrát se ctí a prostě si házenou ještě těch zbývajících 30 minut užít. Vstup do druhé půle nám poměrně vyšel a podařilo se nám snížit na rozdíl šesti branek a to zejména díky několika podařeným rychlým protiútokům a pár dobře umístěným střelám ze spojek. Ke konci druhého poločasu jsme ale opět začali kupit jednu technickou chybu za druhou a dali jsme tak soupeři opět šanci na zvýraznění jeho náskoku.

Co říct závěrem. V útoku nám nefunguje pravá strana „lajny“ (a to ať je na spojce či křídle kdokoliv). Celkově nám chybí pohyb v útoku, kterým bychom dokázali soupeřovu obranu rozhýbat a ona jedinečná myšlenka, kterou bychom dokázali svého spoluhráče dostat do vyložené šanci. Nedá se nic dělat. Tento zápas prostě musíme hodit za hlavu a v příštím domácím utkání musíme jednoznačně vyhrát nad Havlíčkovým Brodem!