Muži A – stále bez bodu!

TJ Lokomotiva České Budějovice – HK Slavia VŠ Plzeň

27 : 33 (14 : 17)

K dalšímu domácímu zápasu jsme nastoupili proti dalšímu plzeňskému týmu tentokráte proti Slavii VŠ Plzeň. Soupeř za dosavadní průběh soutěže poznal hořkost porážky pouze dvakrát a  již tento fakt dával tušit, že nás nečeká nic jednoduchého.

Zápas jsme pro tentokrát začali poměrně dobře a dá se říct, že jsme se soupeřem drželi krok celý první poločas. Na konci poločasu jsme se však nechali několikrát hloupě vyloučit a to nám bralo síly a hlavně příležitosti na to dotáhnout poločas k vyrovnanému stavu. Do šaten jsme tedy šli za stavu -3 góly.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že zápas je hratelný a je třeba se o výsledek porvat. To se nám ale opět bohužel nepovedlo. Vinou únavy (ať už z nedostatečné šíře kádru pro adekvátní střídání na velké části postů či z předchozí prohýřené noci) jsme nedokázali se soupeřem držet krok a naší největší slabinou bylo opět neproměňování šancí. Tentokráte ani ne tak vyložených šancí jako náskoků z větší a střední vzdálenosti. Hra v útoku začala postrádat řád a naše akce končili ukvapenou střelbou.

Výše zmíněné skutečnosti vyústili v naší další a zaslouženou prohru. Pochválit lze zlepšenou souhru s křídly, ze které profitoval zejména Dvořka, který odehrál svůj nejlepší zápas v sezóně.

Co říct závěrem. Snad jen to, že výkon nebyl až tak špatný jako třeba zápas minulý a bylo by na něm třeba stavět v příštím zápase, kdy k nám zavítá soupeř ze Sezimova Ústí, kterého bychom měli porazit a připsat si tak onu první kýženou výhru v této sezoně.