Bábovky vydřely vítězství v Turnově

TJ TURNOV – LOKOMOTIVA ČB
26:28 (12:17)

Sestava a branky: Scheichlová, Formánková – Hondlíková 10, Řezáčová 5, Dolejšová 5, Kolbová 5, Králová 2, Korandová 1, Gottfriedová, Farková, Šírková, Chrástková

Na další utkání jsme vyráželi s velkými obavami a měli jsme k tomu hned tři důvody:

  • za prvé se nám nedaří hrát v Turnovské hale a ještě k tomu je zde přísný zákaz lepení, což soupeře, který na to není zvyklý, hodně limituje.
  • za druhé nám píská dvojice Svitek a Václavík, který vůbec nezvládají řízení zápasu, o čemž jsme se přesvědčili již na půdě Chebu.
  • za třetí náš Lokobus byl opraven a tak snad dojedeme zdárně tam i zpět. Tato jediná obava se nenaplnila

Úvod utkání nás nezastihl v nejlepší formě. Soupeř se do nás pustil bez bázi a hany, hlavně jejich tvrdá až zákeřná hra soupeřek nám dělala velké problémy. Fauly zezadu na proskakující hráčky, nevybíravá obranná hra s údery do obličeje (Zuzka málem přišla o oko, Štěpa rozseklý ret) bez jakéhokoliv potrestání. Já se táži, mají ještě tito rozhodčí vůbec, co pohledávat na palubovkách? Neměli by si raději vyplnit víkendy prací na zahrádce?

Tento způsob hry se nám vůbec nezamlouval, nebyla to házená, ale ragby a přetlačovaná o každý gól. Musím však podotknout, že my jsme nepředváděli v první polovině prvního poločasu, také žádnou skvělou házenou. V 18 minutě jsme prohrávali 9:6, nic nedařilo a ještě nás domácí spolu s rozhodčím obrali o branku (což jsme dokládali našim zápisem o utkání, však marně). V 19 minutě utkání se přestalo dařit i soupeřkám a začaly kupit jednu chybu za druhou. Příčinou byla i naše dobrá obrana a konečně se chytla i Hanka v bráně. Nakonec první poločas vyhráváme celkem přesvědčivě 17:12. Jde se do šaten.

Druhý poločas jsme začali skvostně a ve 40. minutě vedli již o šest branek, říkal jsem si pohoda, ale ouha. Opět jsem se přesvědčil, jak je nevyzpytatelná dívčí házená. Za stavu o šest branek neproměňujeme trhák (mohlo být vymalováno) a soupeř snižuje. Utkání dostává další nervózní náboj. Soupeř se dostává na dostřel, v 56. minutě je to pouze o dvě branky. Naštěstí rozhodčí neumí pískat pasivní hru, a tak nechávají domácí hráčky hrát v útoku skoro tři minuty, než konečně vystřelí na branku. Hanka tuto střelu skvěle chytá, jdeme do útoku. V čase 58:28 si vybíráme poslední time-out, kde nabádám hráčky k trpělivosti a také ať hrají až do pasivity, kterou rozhodčí stejně nepíská. Jako již tradičně se zblázníme a uděláme technickou chybu, soupeř dostává další možnost ke snížení. Soupeřovi vypichujeme míč a řítíme se sami na brankařku. Neproměňujeme. Dostávám již druhý infarkt. Naštěstí ani soupeř nic již nepředvede, a tak zápas končí, našim vydřeným vítězstvím.

Teď nás čeká pauza, ve které si trochu odpočineme před ďábelským koncem soutěže. Co nás čeká? Písek (třetí tým), Bělá (druhý tým), Tachov (velice silný na jaře), Ústí nad Labem, Jindřicháč (zatím pouze čtvrtý tým) a pak na konec Vršovice.

Velkou podporu od vás budeme potřebovat za 14 dní, kdy přivítáme na naší palubovce velmi silný tým ze Sokola Písek, začínáme 25. 3.2017 od 15:00.

Přijďte nás podpořit, bude i sladká odměna.