Muži A – prohra se ctí

TJ Sokol Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice

34:27 (18:16)

Další venkovní zápas jsme odehráli na hřišti Sokolu Vršovice. Již pohled do ligové tabulky dal tušit, že šance na úspěch v tomto zápase nejsou velké, přesto jsme se vydali do Prahy poprat o přijatelný výsledek a snad i překvapit.

Vstup do utkání se nám nad očekávání podařil a se soupeřem jsme drželi krok, kdy rozdíl ve skóre byl maximálně 2 góly. V útoku se nám dařilo hrát poměrně pestrou házenou a na naši postavenou obranu (kterou jsme týmu naordinovali na míru soupeře) si Sokol příliš nevěděl rady. Nejvíce gólů jsme dostávali z rychlých protiútoků, což bohužel pramenilo z našeho místy laxního návratu do obrany. Poločas jsme prohrál pouze o 2 góly a cítili jsme, že šance na úspěch tady opravdu je.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili poměrně dobře stále jsme se drželi soupeři na dostřel. Ve 12. minutě druhého poločasu jsme prohrávali pouze o jeden gól. Pak ale nastal úsek utkání, kdy jsme neproměňovali vyložené šance, nedávali sedmičky a kupili zbytečné chyby, což soupeř nemilosrdně trestal. Velký podíl na výše zmíněném byl fakt, že naše  střídačka nebyla tak kvalitně obsazená a klíčoví hráči, kteří odtáhli celé utkání nemohli být plnohodnotně nahrazeni.

Pokud se nám podaří výkon z tohoto utkání zopakovat i v utkáních se slabšími soupeři a naši sestavu doplní absentující hráči, bodová sklizeň z jarní části sezóny by měla být bohatší, než ta z podzimu.