Muži A

HK Slavia VŠ Plzeň – TJ Lokomotiva České Budějovice

28:23 (15:11)

K dalšímu venkovnímu zápasu jsme zavítali na hřiště HK Slavia VŠ Plzeň. Je to tým, který se sice pohybuje ve středu tabulky, ale na jaře se mu moc nedaří. Z tohoto důvodu jsme cítili určitou šanci na úspěch. K zápasu jsme bohužel neodcestovali v nejsilnějším možném složení a to dávalo tušit, že naše pozice nebude úplně jednoduchá (11 kousků na takto důležitý zápas není moc…).

Ještě před zápasem byl z administrativních důvodů vyřazen Zelí, takže nás najednou bylo jen deset, z toho 2 brankáři. Váňa nastoupil s velkým sebezapřením, za což mu patří velký dík, ale po hřišti se prakticky jen belhal. Hned zkraje utkání si vymkl Kajmy kotník a Jeník si udělal něco s ramenem, takže boj o body se rázem změnil v boj o to, kdo vůbec může plnohodnotně hrát.

Naštěstí jsme se s tím poprali a i přes obtíže, viz výše, jsme se soupeřem drželi krok. Předváděná hra navíc nebyla úplně špatná a poločas tak skončil rozdílem čtyř gólů.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s přáním udržet výkon na úrovni alespoň srovnatelné s poločasem prvním. To se nám podařilo a soupeře jsme nepustili k dalšímu navyšování brankového rozdílu. Ba naopak se nám podařilo snížit až na rozdíl 2 gólů. Na zvrat v utkání však už nezbývaly síly a zápas jsme prohráli o pět gólů.

Rád bych poděkoval všem zúčastněným za bojovnost a za předvedený výkon bych rád pochválil Matese a Zbyňu. Tito dva hráči nás dokázali udržet v pozici důstojného soupeře.