Muži A – Závěrečné dějství

Tj Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Zruč nad Sázavou

27:27 (13:12)

K poslednímu zápasu sezóny jsme nastoupili proti soupeři ze Zruče nad Sázavou. Soupeř se toho času v tabulce nacházel o příčku před námi, tedy na 9. místě, což bylo předzvěstí napínavého souboje. Vstup do utkání jsme měli vlažnější a nějak se nám nedařilo pronikat poměrně dobře fungující obranou soupeře. Naše obrana ale fungovala celkem dobře a tak jsme soupeři nedovolili odskočit a naopak jsme si přeci jen budovali náskok až na rozdíl 4 gólů. Ten se nám ale naší neschopností dát gól a kupením technických chyb podařilo do konce poločasu téměř celý prohospodařit.

V šatně jsme se uklidňovali tím, že stále vedeme a že pokud budeme hrát rychlé přechody do útoky, které soupeře utahají (ten totiž přijet s pouze omezeným počtem hráčů na střídání), trpělivou házenou kombinovanou s agresivní obranou, tak je osud utkání v našich rukou. Pokynů jsme se ale vůbec nedrželi. V útoku jsme hráli příliš individualisticky, bez nápadu a obraně jsme soupeře nechali dávat snadné góly. Tím jsme dovolili soupeři otočit zápas až na 3 góly v jeho prospěch. K našemu štěstí se nechal zbytečně vyloučit jeden z nejlepších hráčů soupeře a navíc soupeři přeci jen docházeli síly. Díky tomu se nám nakonec podařilo vyrovnat a získat alespoň bod.

Toto utkání si rozhodně za rámeček nedáme a můžeme být rádi, že už je konec sezóny. Od házené si nyní na nějaký čas odpočineme a v létě budeme pracovat na podstatném vylepšení předváděného herního projevu. Uvidíme, jestli to bude pro utkání ve II. lize nebo jen v krajském přeboru/regionální lize…