Muži A – první výjezd

Slavia VŠ Plzeň – TJ Lokomotiva

32:29 (14:13)

K prvnímu ligovému utkání v nové sezóně jsme vyjížděli na půdu plzeňské Slavie. Na utkání jsme nevyrazili ve zrovna optimální sestavě, což se později ukázalo jako klíčové…

Vstup do utkání byl z naší strany vcelku povedený. V útoku jsme proměňovali své šance zejména ze střední vzdálenosti, ze spojek a naše hra byla plná kombinací a byla celkem pohledná. Naší bolestí byl návrat do obrany, který byl v některých úsecích příliš vlažný, což soupeř nemilosrdně trestal z rychlých protiútoků. Problémem občas bylo pozdní přistoupení k soupeři, kdy jsme dovolili zejména levé spojce zakončovat prakticky bez jakéhokoliv kontaktu. Z hráče Bejvla právě na levé spojce se vyprofilovalo největší nebezpečí pro naši branku, a tak jsme reagovali osobní obranou, která se však minula účinkem, protože zbylých 5 hráčů zůstalo stát jako přikovaných na šestce bez přístupu k ostatním střelcům, a ti nás za to po zásluze potrestali. Výkon brankáře také nebyl na nejvyšší úrovni. Poločas jsme díky výše uvedeným skutečnostem prohráli rozdílem jednoho gólů.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s apelem na zlepšení obranných činností. To se na začátku druhého poločasu celkem dařilo, přestože se Bejvlovi i nadále střelecky velmi dařilo. Potíže nám dělala i střední spojka, která svým pohybem zaměstnávala střed naší obrany a dělala prostor ostatním spojkám a pivotovi pro pohodlné zakončení. Nám se však celkem dařilo v útoku, kdy se ke spojkám střelecky přidaly i křídla. To vyústilo v naše vedení cca 10 minut před koncem o 3 góly. Od tohoto okamžiku však bylo zřejmé, že se 3 hráči na střídání (navíc ne vždy v odpovídající kvalitě), není možné odehrát celý zápas v nastoleném tempu. Začali jsme kupit chyby jak v útoku, tak v obraně a soupeře jsme dostali na koně. Přes svůj výborný výkon v předchozích fázích utkání zcela odešel Mates na středu a tak naše hra začala postrádat řád a „vařilo se z vody“. Výsledkem je zasloužená prohra o 3 góly.

Závěrem bych rád poděkoval hráčům, kteří odcestovali do Plzně za předvedený výkon a nasazení při zápase. Ostatním lze popřát brzké uzdravení, uspořádání priorit, či prostě jen touhu hrát za Lokotku i venkovní utkání.