Bábovky na Písku

SOKOL PÍSEK B – LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE
29:25 (16:13)

SESTAVA A BRANKY: Formánková – Homolová, Gottfriedová, Pánková 4, Matoušová, Mašková 2, Králová 2, Farková 1, Dolejšová 11, Oupicová, Chasáková 4, Rusfelová, Korandová 1

Jihočeské derby v Písku bylo další zastávkou našeho putování II. ligou, kdy odehrajeme celkem pět utkání v řadě na venkovních hřištích. Na derby do Písku jsme po dlouhé době vyrazili celkem v kompletní sestavě, chyběla pouze Lucka Poláčková (nemoc) a posilněné o Hanku Mašků, která se pomalu stává součástí našeho týmu.
Vstup do zápasu se nám vůbec nepodařil hráli jsme zmatečně a zbytečně jsme se utápěli v inviduálních akcích, no a obrana ta v úvodní fázi vůbec nefungovala. No a ani Hanka v brance neměla svůj den, co se hodilo na branku, v ní taky zůstalo. Zkušené hráčky Písku našeho vstupu do zápasu plně využily a dostaly se do pohodového místy až sedmigólového náskoku. Přichází zákonitě time – out a pár rad jak a co zlepšit, slova padla na úrodnou půdu děvčata začala bojovat a a náskok jsme stáhli na jednobrankové manko, nebýt neproměněných šancí mohlo být i lépe, soupeř opět využil našich chyb a opět nám utíká na poločasových 16:13.
Vstupy do druhých poločasů to je naše velká slabina a ani tentokráte jsme na tom nebyli lépe, řekl bych byla to úplná katastrofa. hráčky Písku se do nás pustily bez bázně a hany a také díky naší střelecké nemohoucnosti z prostoru křídel, si opět berou svůj sedmibrankový náskok a dostávají klid na své ruce. Přichází time – out a měníme styl obrany s čímž jsme dostali soupeře podtlak a opět se dereme za snižováním náskoku. Hra začala být dle mých představ, ale katasrofální zakončení ze všech prostorů (včetně dvou sedmiček) nás nepouští do boje o body. Je konec, dobojováno, opět bez bodů.
Co je nám platné, že nám všichni říkají, že to byl pěkný zápas, když opět neproměňujeme 100% brankové příležitosti. Zdá se, že nám nejvíc chybí větší sebevědomí a odvaha na hřišti, což se projevuje v zakončení.
Teď nás čeká pouť na daleký západ Čech na to na Hvězdu Cheb, souboj o poslední příčku ligy.