Muži A – Blýskání na lepší časy?!

TJ Košutka – TJ Lokomotiva České Budějovice

24:25 (11:13)

Minulý víkend nás čekal poslední letošní výjezd a zároveň poslední zápas podzimní části sezóny. Už v týdnu před zápasem se rojily „omluvenky“ a čím víc se blížil zápas, tím víc se dalo tušit, že bude problém, abychom vůbec odcestovali v počtu potřebném k poskládání základní šestky. Ještě dopoledne před zápasem jsem musel poprosit trenéra Kotviho, ať si taky raději vezme cvičky, protože tou dobou už byl na střídání pouze jediný hráč, což by při nějakém zranění či vyloučení znamenalo velké komplikace.

Na zápas se nás nakonec sešlo tolik, že jsme měli jednoho náhradního gólmana a dva hráče na střídání (včetně výše zmíněného Kotviho). K zápasu jsme tedy nastupovali s tím, že opravdu není co ztratit a že můžeme pouze překvapit. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře. Prohrávali jsme sice o jeden až dva góly, ale soupeři jsme nepovolili žádný větší brankový trhák. Košutce se dařilo skórovat zejména z rychlých protiútoků a hře v přesilovkách. V postupném útoku ve hře 6 na 6 byl soupeř tak nějak bezbranný, protože naše obrana fungovala na výbornou. Navíc tentokrát velmi dobře chytal Šimi. Díky těmto faktů se nám zápas podařilo postupně otočit a poločas vyhrát o 2 góly.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s odhodláním vedení udržet a mít co oslavovat na cestě domů. To se tak úplně nepovedlo a svůj náskok jsme prohospodařili cca za minutu a půl. Soupeř navíc své vedení navýšil o další dvě branky, takže najednou jsme byli – 2 góly. To vše kvůli tomu, že jsme přestali být dostatečně důrazní v obraně a v útoku jsme příliš pospíchali se střelbou nebo jsme neproměňovali vyložené šance. Opět jsme ale prokázali určitou herní vyzrálost, jejíž záblesky se už na rozdíl od minulé sezóny, čas od času projeví. Nezpanikařili jsme. Uklidnili jsme hru a začali zpět snižovat náskok soupeře, až jsme vedení přetáhli na naší stranu a nakonec vyhráli rozdílem jedné branky.

Závěrem je třeba říct, že jsme konečně odehráli zápas, ve kterém nás opravdu podržel brankář a díky tomu jsme byli schopni vyhrát i venkovní zápas proti papírově lepšímu soupeři. V útoku je třeba bez rozdílu všechny pochválit za nasazení a předvedený výkon. Přestože nás bylo, jak šafránu, dokázali jsme dřít do konce a vybojovat cenné vítězství. V posledních zápasech jsme potvrdili stoupající tendenci našich výkonů a dokázali jsme se bodově dotáhnout na kontakt s 5. místem tabulky, o které můžeme s přehledem na jaře hrát. Teď je třeba neusnout na vavřínech, trochu si odpočinout a po Novém roce se s chutí vrhnout do zimní přípravy.