Muži A – nenaplněné ambice

Jiskra Havlíčkův Brod – TJ Lokomotiva České Budějovice

33:32 (18:17)

Náš další výjezd mířil za týmem z Havlíčkova Brodu. S tímto soupeřem se nám dlouhodobě příliš nedaří, přesto jsme si na soupeře věřili a to doufali jsme, že navážeme na dobré výsledky z předchozích utkání.

Vstup do utkání byl v našem podání opět trochu vlažný, ale ne tak drasticky jako předvádíme standardně. Po celý první poločas to byla tak trochu přestřelka, kdy jsme se snažili dotáhnout větší či menší náskok soupeře. Toho jsme pustili, myslím, maximálně do 3 brankového náskoku, který se nám ale vždy podařilo stáhnout na plichtu. Soupeř nám dával góly hlavně z větší vzdálenosti, na což jsme nedokázali adekvátně reagovat. Ani jeden z gólmanů neměl svůj den a obrana byla hlavně při rozehrávání devítimetrových hodů poněkud laxnější. V útoku se celkem dařilo. A to zejména Potokovi, Radkovi a chytil se konečně i Dvořka. Soupeř nakonec vyhrál první poločas rozdílem jediného gólu.

Do druhého poločasu jsme samozřejmě vstupovali s tím, že je třeba zápas okamžitě otočit a nepřipustit dramatickou koncovku. Ve druhém poločas jsme se sice ujali vedení 26:25 a pak ještě tuším 30:29, ale víc nám soupeř nedovolil. Vinou několika zbytečných ztrát, vyloučení a nedůslednosti v obraně (zejména v bránění pivota) jsme soupeři v závěru zápasu vedení přepustili a body nechali v Havlíčkově Brodě.

Závěrem je třeba říct, že všichni do jednoho zápas odmakali naplno. Projevilo se však, že nám chybí určitá herní vyzrálost v obranné části hry včetně brankářů. Je třeba zlepšit komunikaci a agresivitu v obraně. Bez toho nás bohužel i průměrný soupeř porazí.

A stručné zhodnocení v Českém rozhlase zde http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3948595.