Muži A – první venkovní výhra

Lokomotiva Vršovice – TJ Lokomotiva České Budějovice

27:32 (11:16)

Náš další výjezd za ligovými body opět zamířili do Prahy. Tentokrát však k o poznání přijatelnějšímu soupeři, než tomu bylo minule. Čekala nás Vršovická Lokotka, která se tou dobou nacházela na posledním místě s pouhopouhým jedním bodem (oproti našim „krásným“ třem bodů a místu devátém).

Do tohoto zápasu jsme vstupovali s tím, že tentokrát je vítězství povinností a že pro jakýkoliv jiný výsledek neexistuje omluva. Vstup do utkání byl poněkud kostrbatý. V útoku se nám příliš nedařilo a problémy nám opět dělalo zachycení rychlého protiútoku soupeře. Když už jsme stihli obranu zkonsolidovat a reagovat na soupeřův útok, dostali jsme lacinou branku z devíti, desíti metrů. Prostě bída… To trvalo až do stavu (myslím) 10:8 pro domácí. V tuto chvíli jsme se vzepjali k výraznému zlepšení a zejména díky dobré obraně jsme byli schopni tentokrát soupeře trestat z rychlých protiútoků my a do konce poločasu si vybudovat slušný náskok.

Poločasové instrukce zněli jasně. Nastoupit do druhé půle naplno, zlomit odpor domácích a nepřipustit si žádné komplikace. To se nám ale bohužel moc nepovedlo, vinou technických chyb, nedůsledné obrany a špatné produktivity jsme soupeře stále drželi v utkání. Naštěstí se soupeři podařilo náš náskok stáhnout max. na rozdíl 2 gólů, a tak se nám vedení podařilo udržet do konce. Je vidět, že už jsme přeci jen nějaké zkušenosti nasbírali a když se dostáváme do tísně, automaticky to neznamená paniku v našich řadách, ale napravení chyby hned v následujícím útoku.

Závěrem bych rád dodal, že tento zápas rozhodně nebyl reklamou na kvalitní házenou, ale splnil účel a máme 2 body. Body, které jsou pro nás nesmírně důležité v boji o klidný střed tabulky a které bychom v následujících utkáních měli i nadále přidávat.