Muži A – svátek házeně v Loko aréně

TJ Lokomotiva České Budějovice – Talent ROBSTAV M.A.T. Plzeň

28:42 (14:23)

Netradičně ve čtvrtek jsme sehráli další domácí utkání. Tentokráte to bylo utkání hned z několika důvodů výjímečné. Prvním a tím nejvýznamnějším důvodem bylo to, že soupeřem nám byl extraligový tým Plzně. Plzeň skončila v minulé sezóně na 2. místě naší nejvyšší házenkážské soutěže. V předchozích třech letech byla Plzeň dokonce první. Druhým významným důvodem proč bylo utkání speciální byl fakt, že se nám vůbec poprvé v naší historii podařilo postoupit do osmifinále Českého poháru v házené. Utkání jsme chtěli dát i trochu jiný rozměr než pouze ten sportovní, a tak byl veškerý výtěžek věnován spolku Haima České Budějovice (tento spolek se zabývá léčbou dětí s poruchou krvetvorby).

Do utkání jsme vstoupili akcí při níž Větrák poprvé a naposledy v utkání zařídil naše vedení a to sice 1:0. Pak už se Plzeň se vší vážností ujala své role favorita. Nám se v útoku dařilo celkem dobře prosazovat, avšak pokud jsme udělali nějakou chybu nebo nedali gól, byli jsme okamžitě potrestáni rychlým protiútokem zpravidla končící gólem. Soupeř měl dobře fungující a velmi tvrdou obranu hlavně ve středu hřiště. Tu se nám dařilo překonávat díky dobré produktivitě našich spojek. V postupném útoku soupeře nám dělala problém hlavně souhra soupeřových spojek s pivotem. Plzeň první poločas zaslouženě vyhrála o 9 gólů.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že je třeba neustále makat na 100 %, abychom před vyprodanou domácí halou nepřipustili debakl a fanoušci mohli odcházet s pocitem, že i my v Budějcích umíme hrát pěknou házenou. To se nám dařilo naplňovat cca do poloviny druhého poločasu. Soupeře jsme nenechali odskočit na výraznější brankový rozdíl a dokonce jsme jeho náskok stáhli pouze na rozdíl 7 gólů. V ten moment bylo vidět, že se Plzeň opět rozhodla převzít otěže utkání do svých rukou. Do obrany nasadili svého nejlepšího obranáře Šindeláře (reprezentanta ČR). V tu chvíli začala Plzeň opět dominovat a odskočila nám až na konečný dvanácti brankový rozdíl.

Z mého pohledu utkání splnilo svůj účel. Naši hráči se mohli poměřit s tím nejlepším co česká házená nabízí. Navíc jsme si mohli užít kulisu vyprodané haly, což při našich běžných utkáních rozhodně není pravidlem. Na dobrou věc se nám podařilo vybrat krásných 21 000 Kč. Všichni zápas odmakali naplno a teď je třeba soustředit se na nadcházející utkání se Zručí, kde musíme naplno bodovat a trochu tak vylepšit svou pozici v tabulce druhé ligy.

Všem, kteří se na utkání jakkoliv podíleli patří velký díky a těšíme se opět někdy v naší hale naviděnou 🙂