Bábovky přivezly body ze severu Čech

SPARTAK ÚSTÍ NAD LABEM – LOKOMOTIVA ČB
19:27 (7:12)
Sestava a branky: Formánková, Buriánková – Steierová, Poláčková 6, Čadová, Rusfelová 2, Farková 1, Dolejšová 6, Oupicová 2, Chasáková 5, Hondlíková 3, Korandová 2

Bohužel se nám nepodařilo uskutečnit celodenní zájezd do Ústí spojený s návštěvou ZOO z důvodu onemocněný řidiče Lokobusu a tak jsme k zápasu vyrazili dvěma devítkami ( které jsme sehnali na poslední chvíli), tímto bych chtěl oběma řidičům poděkovat za ochotu.
K utkání jsme nastoupili se dvěma novými tvářemi, v brance se představila Natálie Buriánková zapůjčena na hostování z Milevska a ostaršená mladší dorostenka z Třeboně Iveta Čadová na spojce.
Pokyny do utkání zněly jasně hrát trpělivě v obraně a pak rychlým přechodem se dostat dovedení v utkání. Toto se nám dařilo, škoda jen že jsme si vybrali opět úsek, kdy jsme z brankařky soupeře udělali hvězdu (neproměnili jsme asi šest jasných příležitostí) klidně jsme mohli vést v poločase o deset branek. Přesto vyhráváme poločas pouze o pět branek. Do druhého poločasu jsme se vstoupili se stejnou taktikou se kterou jsme zahájili utkání, jen jsme kladli děvčatům na srdce, aby se uklidnila v zakončení.
Jako je naše tradice tak se nám začátek druhé půle moc nepodařil , naštěstí jsme kralovali v obranné fázi a i přes naše chyby jsme se soupeřkám začali vzdalovat a skóre jsme navýšili na rozdíl sedmi branek. Soupeř v té době sáhnul pro netradiční způsob hry „power play“ a od desátý minuty praktikoval tuto hru. Tím nám umožnil dávat laciné branky bez námahy, i když je pravda ze začátku jsme nemohli trefit odkrytou branku soupeře. Bohužel či bohu dík ani v sedmi hráčkách v poli nemohli najít zbraň na překonání naší obrany, kterou skvěle dirigovala Janča Rusfelů. Vítězíme a hurá domů.

Další utkání sehrajeme dne 3.3.2018 s lídrem II.ligy Házenou Jindřichův Hradec od 15:00 hod. Přijďte nás podpořit.