Muži A – zasloužená remíza v Třeboni

TJ Jiskra Třeboň – TJ Lokomotiva České Budějovice

33:33  (18:15)

Start jarní části naší sezóny je tady a máme za sebou první kolo proti Třeboni. V tomto střetnutí se utkali dva týmy z opačných pólů tabulky. Zatímco Třeboň okupuje 3. místo (o skóre za rezervou extraligového Nového Veselí), my se nacházíme na nelichotivém 8. místě. Výsledky a předvedená hra z poslední doby, ale dávaly naději na přijatelný výsledek a věřili jsme i ve vítězství.

Do zápasu jsme nevstoupili moc povedeně a po pár minutách jsme prohrávali 6:2. To však hlavně vinou našich nepřesností v útoku, ztrátám a tomu, že nás za tyto chyby soupeř trestal z rychlých protiútoků. Jako reakce na tento vývoj přišel náš time out v němž jsme se uklidnili. Řekli si, co budeme hrát a díky tomu se nám podařilo otočit na 8:6 v náš prospěch. Ve chvíli, kdy se utkání začalo vyvíjet v náš prospěch a soupeř si s naší obranou nevěděl rady nastoupil Dušek z Třeboně a dělal nám svým pohybem, rychlou kličkou a důrazem problémy. Vzniklý prostor využívali jeho spoluhráči k pohodlnému skórování. Poločas jsme tedy i přes poměrně dobrou hru v útoku prohráli kvůli špatné obraně o 3 góly.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že rozhodně nic není ztraceno. Náskok soupeře jsme díky zlepšení obrany a přechodové fáze do útoku začali pomalu umazávat a dostali jsme se dokonce do vedení. V tu chvíli se na hřiště vrátil Dušek, což nám znovu začalo působit problémy (škoda, že si svůj nadstandardní výkon kazí neustálými nářky a diskuzemi s rozhodčími a s téměř každým kdo se na něj snad jen křivě podívá). Reagovali jsme osobní obranou, čímž jsme jeho hrozbu eliminovali a ostatní hráče se dařilo víceméně ubránit. V našem útoku se dařilo zejména Radkovi, Matesovi, Větrákovi a Dvořkovi. Díky nim jsme i přes vedení Třeboně o dva góly ještě dvě minuty před koncem dokázali vyrovnat a osm sekund před koncem jsme měli dokonce vyloženou šanci k tomu, abychom urvali výhru.

Závěrem je třeba pochválit všechny za nasazení a přístup k utkání. K vítězství chyběl jen krůček, ale i remíza je pro nás velmi cenná, protože je to už pár let, co se nám podařilo nějaký ten bod v Třeboni uhrát. Teď je na čase výkony potvrdit v následující domácím utkání proti VŠ Plzeň, ve kterém bychom soupeři měli oplatit porážku z podzimu a posunout se tak tabulkou o něco výš.