Muži A – proti „Sezimáku“ tentokrát se šťastným koncem

Sp. MAS Sezimovo Ústí – TJ Lokomotiva České Budějovice
21:29 (10:11)

Náš další výjezd k venkovnímu zápasu byl opět jen v rámci jihočeského kraje, takže se to dalo považovat za pěknou nedělní projížďku, kterou by bylo škoda pokazit nějakým výsledkovým klopýtnutím. Soupeři jsme měli co vracet po podzimní části, ve které jsme mu podlehli v domácím utkání a to zejména našemu tragickému zakončování.

Od začátku zápasu bylo jasné, že ani tentokrát nás nečeká nic úplně jednoduchého. „Sezimák“ je znám svou důraznou obranou, kdy střed hřiště střeží hradba dvoumetrových zkušených obránců. To nám v první poločase působilo asi největší potíže. Na postavenou obranu soupeře jsme tak nějak nemohli najít ten správný recept a hra postrádala jakoukoliv výraznější myšlenku. V útoku hrál soupeř poměrně trpělivě, snažil se o kombinaci a zakončování až z vyložených příležitostí. Tím v na naší půlce trávil poměrně hodně času a díky minimum technických chyb nám nedával prostor pro zakončení z rychlého protiútoku. Celý první poločas se tak tahal +/- 2 góly ve prospěch jednoho či druhého mužstva a nakonec skončil našim těsným vedením o gól.

Bylo nám jasné, že pokud chceme utkání dovést do vítězného konce, bude potřeba trochu přitopit pod kotel a přidat obrátky. Vstup do druhého poločasu nám soupeř usnadnil hned třemi dvouminutovými tresty, jichž jsme využili a odskočili na nějakých 5 gólů rozdílu. Od tohoto okamžiku bylo vidět, že soupeři dochází síly (přeci jen klíčoví hráči jsou již starší ročníky a fyzickou výdrží proti nim máme určitě navrch) a rozdíl ve skóre se nadále nezvyšoval jen díky tomu, že jsme trochu obměnili sestavu a udělali jsme pár technických chyb. Vedení jsme si ale už pohlídali a zvítězili o 8 branek.

Závěrem je potřeba pochválit tentokrát spolehlivě chytajícího Šimiho a všechny ostatní za přístup k zápasu a nasazení při hře. Mám radost hlavně z toho, že nás jezdí i na venkovní zápasy prakticky plný počet. Tak snad nám to vydrží i pro výlety za hranice jihočeského kraje J I na tu tabulku už se dívá líp, když se nacházíme už v její horní polovině…