Muži A – první poločas z říše snů

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Havlíčkův Brod

40:31 (22:9)

K dalšímu domácímu utkání jsme nastoupili proti Havlíčkovu Brodu. To je soupeř, který nám dlouhodobě spíš nevyhovuje a porazit ho výraznějším rozdílem nám dělá poměrně velké problémy. V podzimní části jsme s tímto soupeře ztratili oba dva body a tak bylo co vracet.

Do zápasu jsme vstoupili hned od začátku naplno a Havl. Brod jsme nepustili ani na minutu do vedení. Výborně nám fungovala obrana, která si dobře poradila se souhrou hostujících spojek a pivota (což nám obvykle činí relativně velký problém). Kvalitně zachytal i Šimi, který poměrně spolehlivě likvidoval pokusy soupeřů z větší vzdálenosti. Ke střelbě z prostoru šestky se hosté prakticky nedostali díky dobře fungující obraně.

Získaných míčů v obranné fázi tedy bylo víc než dost, čehož jsme využívali k zakládání rychlých protiútoků. Ty jsme proměňovali se smrtící přesností a svůj náskok jsme postupně navyšovali. I hra v postupném útoku měla hlavu a patu, takže po pár přihrávkách vznikal prostor k pohodlnému skórování. Po prvním poločase jsme tedy vedli o 13 gólů a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s přáním a odhodláním nepolevit v koncentraci a nepřipustit nějaké drama. To se nám tak úplně nepodařilo. Naše obrana začala být prostupnější a nejspíš vinou úbytku fyzických sil se začaly naše rychlé protiútoky stávat čím dál větší vzácností. Kombinace v útoku začala drhnout a my se prosazovali spíš individuálními akcemi a tzv. hrou na náhodu. Soupeři se tak dařilo náš náskok trochu redukovat, ale i tak jsme udrželi vedení o 9 gólů.

Co dodat závěrem. První poločas byl asi tím nejlepším, co jsme za posledních několik let předvedli a na co by bylo dobré navázat i ve zbývajících dvou zápasech sezóny. Za tento výkon klobouk dolů. V poločase druhém to už taková sláva nebyla, ale vzhledem k 13-ti gólovému náskoku z prvního poločasu se to dalo asi tak nějak očekávat. Velkým oslabením do zbývajících střetnutí je pro nás Matesovo zranění, které ho pro zbytek sezóny z našeho kádru s jistotou vyřadilo.

Pro milovníky statistik více informací zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=61064&cmpid=