Muži A – vítězné loučení s letošní sezónou

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Košutka

39:21 (21:13)

K poslednímu zápasu letošní sezóny jsme na domácím hřišti nastoupili proti plzeňské Košutce. Košutka je tým, který je v ligové tabulce o příčku lepší než my, ale nám se na něj dlouhodobě celkem daří. Košutka poslední zápas rozhodně nevypustila a přijela v plné sestavě, takže se dala tušit pěkná a vyrovnaná házená, což jak se nakonec ukázalo, byla pravda jen z poloviny (házená to byla pěkná, ale zápas to moc vyrovnaný nebyl).

Do utkání jsme vstoupili soustředěně a s vůlí po vítězství. V obraně se nám celkem dařilo eliminovat soupeřovy nebezpečné spojky, které jsme pouštěli většinou jen do střelby z větší vzdálenosti. S tou si poradil buď Šimi nebo naše branková konstrukce. Zisky balónů v obraně jsme přetavili v rychlé protiútoky a tak jsme brzy vedli 9:3. Soupeř si vzal oddechový čas a hru po něm v útoku zlepšil. Nám se ale i nadále dařilo poměrně nápaditou hrou přidávat i góly do branky soupeře. Poločas tak skončil naším vítězstvím o 8 gólů (21:13).

Instrukce do druhé půle byly jasné. Rozhodně nepolevit a nedovolit nějaké drama. Vstupem do druhého poločasu jsme toto naplnili a soupeřův odpor jsme tím definitivně zlomili. Ani po prostřídání sestavy se náš náskok nepřestal navyšovat. Jen hra už neměla takové parametry jako cca do poloviny druhého poločasu. Nakonec jsme nad Košutkou vyhráli o 18 gólů, což se nikomu jinému v této sezóně nepodařilo.

Co říct závěrem, pochvalu si za svůj výkon zaslouží opravdu všichni. Zvlášť Šimi se v bráně blýskl několika povedenými zákroky. Škoda promarněného startu do sezóny, kdy jsme poztráceli velkou porci bodů, které nám i přes skvělé výkony v jarní části sezóny teď do ligové tabulky chybějí a je z toho celkově 5. místo. To je sice nejlepší umístění za cca 10 let (hlavně z pohledu množství získaných bodů), ale tento tým má určitě na víc. Naším přáním by mělo být pokračovat ve výkonech z posledních zápasů sezóny i v sezóně další a mířit tím někam do nejlepší trojky naší ligové tabulky.

Něco málo pro milovníky statistik zde:

http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=61621&cmpid=51