Turnaj 4+1 – Strakonice 2. 6. 2018

Poslední letošní turnaj nejmenších házenkářů se odehrál ve Strakonicích. Oproti ostatním turnajům hráli nejdříve miníci a až po obědě přípravky. My jsme vyrazili společně Lokokobusem, tak si museli nejmladší házenkáři zkrátit čekání svým programem venku. Někteří dorazili až na turnaj přípravek a tři hráče jsme museli půjčit miníkům, aby vůbec postavili dvě družstva.

Na posledním turnaji sezóny bylo vidět, kdo opravdu chtěl jet s námi a hrát. Zebry měli jen jednoho na střídání a někteří už několik kilometrů z dopoledního turnaje. Přesto jim to šlo dobře … Dokonce jsme je museli mezi zápasy klidnit a nařídit jim odpočinek. Jinak byli schopni vyběhnout ven a hrát na hřišti právě tu vybíjenou. V bráně se postupně vystřídali všichni. Jediné naše úskalí je, že s brankáři hrajeme vybíjenou a ne házenou.

U Pomerančů byla celoroční práce trenérů a snaha dětí se něco naučit, vidět nejvíce. Ti se zlepšovali turnaj od turnaje, i když pokaždé k sobě přibrali někoho nového. I zde platí, že nemáme problém si vytvořit střeleckou šanci, ale problém je tu šanci proměnit… Střelecké hody měl tentokrát i náš nejmenší hráč Daník, který jak sám řekl: „Jeden gól jsem dal z těžké pozice!“ Po skvělých výkonech následovalo vyhlášení a předání sladkých odměn a cesta zpátky do Budějc, i když ani ta nebyla úplně jednoduchá kvůli uzavírkám probíhajícího ½ maratonu.

Teď už nás čeká poslední týden tréninků, slavnosti 95 let házené na LOKO 9. 6. od 9.05h, potom zakončení sezóny u „Rybáků“ od 17 h a pak jak říká trenér: Deset týdnů volna!!! Ano, opravdu to má spočítané!!! Ale nebojte, rychle to uteče a už 25. 8. vyrážíme na soustředění do Borovan!!!