Letní příprava mužů

 

Muži zahájili přípravu. Na otázky nám odpovídal asistent trenéra Jakub Mráz


1. Začala vám příprava, jak často trénujete a co vás v přípravě čeká?
Přípravu na novou sezónu jsme zahájili hned na začátku srpna a trénujeme 3 x týdně. Účast na trénincích by mohla být určitě větší, ale to už je takový každoroční boj. Krom pravidelných tréninků nás čeká turnaj v Brně, kde jsou účastníci z extraligy, 1. ligy a špičky druhé ligy, takže se bude jednat o velmi kvalitní herní přípravu. Navíc týden na to sehrajeme přátelské utkání s rakouským Hornem a pak už pomalu bude začínat pohárová sezóna.

2. Hlásíte nějaké odchody či nové posily?
Hlavní posilou bude návrat Honzy Borovky, který snad konečně doléčil vleklé zranění kolene a tím budeme mít plnohodnotnou alternativu na post levé spojky. Na pár zápasů nás nejspíš posílí ex-extraligový Miroslav Rachač a rýsují se ještě jeden či dva příchody, o kterých se jistě dozvíte, až v případě, že se je podaří dotáhnout do konce. Kariéru přerušil Zbyněk Havelka, David Kajtman a nejspíš s námi nebude pokračovat Tomáš Vaníček. Z dorostu nás doplní mladý křídelník Jakub Jirák a brankář Jan Kaňka. Větší porci tréninků a zápasů by s námi měl absolvovat i Karel Řezáčů.

3. Minulou sezónu jste skončili na krásném 5. místě. Jaké jsou vaše ambice před nadcházející sezónou?
5. místo bych krásným rozhodně nenazýval. Hrubě nám nevyšel vstup do sezóny a manko, které jsme zde nabrali, jsme v druhé polovině sezóny už horko těžko smazávali. Opravdu potěšující byla snad jen předváděná hra zejména na konci uplynulého ročníku, na kterou se nám snad podaří v sezóně nové navázat.

Pevně věřím, že v silách našeho týmu je pro letošní sezónu umístění nejhůře do 3. místa. S jakýmkoliv horším umístěním budu hrubě nespokojen. Je na čase, abychom přetavili potencionál, který v týmu dřímá v úspěchy na hřišti.

4. Jací soupeři Vás letos čekají?
Naše soutěž se hodně promíchala a čeká nás spousta nových soupeřů. Osobně se na tuto změnu velmi těším a věřím, že bude k našemu prospěchu. Nově nás budou čekat rezervy prvoligových týmů z Chodova a Strakonic. Další z řady nových soupeřů jsou Pardubice, Kutná Hora, Úvaly či Slavia Praha.

Rozlosování soutěže II.liga muži

5. Chystáte se nastoupit i do Českého poháru? Kdo Vás čeká v prvním kole?
🙂 Neznám úplně regule této soutěže, ale nastoupit je asi povinností a každý tým to pojímá po svém. Já bych rád zopakoval minimálně minulou jízdu, kdy jsme vypadli až s extraligovým M.A.T. Plzeň a udělali tímto domácím zápasem velikou reklamu na házenou v Českých Budějovicích.
Začínáme ve Zruči nad Sázavou. Hrát budeme na venkovním hřišti pod širým nebem, tak snad se počasí umoudří a my se tam neusmažíme.

6. Minulý rok jste domácí zápasy hráli vždy v sobotu od 17 hodin. Platí to i pro nadcházející sezónu?
Letos to s těmi hracími dny bude asi trochu „divočejší“, protože se nám rozvrh trochu měnil s ohledem na plánovanou rekonstrukci Všesportovní haly, s čímž souvisel přesun některých sportů do naší Loko arény. Máme tedy nalosované různé dny a časy. Rekonstrukce je nyní ale, co vím, odložena a tak možná zůstane vše při starém (pozn.red. vše zůstává při starém).

7. Proč by si fanoušci měli najít cestu na vaše zápasy?
Jednoznačně proto, že se nám poslední zápasy dařilo produkovat pohlednou mužskou házenou, která na Lokotce nebyla k vidění už několik let. Pevně věřím, že se nám na tyto výkony podaří navázat i letošní sezónu a že se letošními výkony/výsledky zapíšeme zlatým písmem do historie mužské házené na Lokotce. Jsme poměrně mladý tým a kvalitní divácká kulisa kluky určitě motivuje k nadstandartním výkonům, takže budeme rádi, pokud si co nejvíce fanoušků udělá čas na naše zápasy a přijde nás podpořit.