Letní příprava žen

trénink pod vedením Terky Pánkové

Jak probíhá příprava týmu žen na sezónu 2018/2019? Na to nám odpovídal trenér Jan Reitinger.

Začala vám příprava, jak často trénujete a co vás v přípravě čeká?

Příprava na nový ročník 2018-2019 začala 8.8.2018, ale z důvodu rekonstrukce šaten a uzavření haly ve fit centru Bodi Bri, kde to zajistila Tereza Pánková a vzhledem ke značným vedrům, které panovaly to bylo velice příjemné posilovat a cvičit v klimatizované tělocvičně pod vedením právě Terky, která si připravila pro holky kruhové tréninky a této tělocvičny jsme využili i v pátek 10. 8., kdy pro změnu zase pršelo. Od 15.8.2018 již funguje hala na Loko a proto jsme začali trénovat a dále nabírat jak kondici, tak míče a střelba, ve středu a pátek, jak bylo v loňském roce zavedeno. Jinak ve středu 29.8.2018 odjíždíme na přátelské utkání do Písku s týmem „A“ hrající WHIL a pak jako přípravu na soutěž bereme i první kolo ČP dne 5.9.2018 od 18,30 hodin doma proti TJ Házená Jindřichův Hradec, který postoupil do první ligy.

Proběhly nějaké změny ve vašem týmu?

Žádné velké změny v týmu neproběhly, snad jen to, jak už to u žen bývá zvykem, že přerušila sportovní činnost z důvodu těhotenství a porodu Tereza Řezáčová, možná že se vrátí na jarní část soutěže 2018 – 2019 a pro letošní ročník oznámila sportovní pauzu Jitka Oupicová, která se chce více věnovat a pomáhat Janu Borovkovi u minižáků, kde má rovněž syna Jakuba, zda to bude pouze na jednu sezónu, nebo natrvalo, nikdo neví. K další takové změně po avizovaném přerušení trenérské práce u družstva žen ze strany Zdeňka Bucka Jiránka došlo k nabídce na výpomoc u žen ze strany zraněného hráče mužů Jana Pídi Pittnera, která byla trenérem Janem Hasem Reitingerem přivítána, neboť se jedná o zkušeného a kvalitního hráče, který své hráčské zkušenosti bude předávat ženám při utkáních plnit funkci vedoucího týmu a napomáhat svými poznatky při koučování týmu v zápasech

Několikrát jste již druhou ligu vyhráli. Plánujete zopakovat výsledky z minulých let?

Je pravda, že několikrát se již druhá liga vyhrála, ženy hrály rovněž i ligu první, kde se přesvědčily, že je již značný výkonnostní rozdíl a po posledním prvém místě ve druhé lize se sami rozhodly, že do první ligy postoupit nechtějí, chtěly tehdy snad jen tři hráčky, které v současné době mají rozjednané hostování do J. Hradce, který postoupil do první ligy. Vzhledem k tomu, že se proti ročníkům, kdy se druhá liga vyhrávala vcelku pravidelně kádr žen zcela změnil, tak si nedáme žádné vysoké cíle, snad jen tolik, aby se soutěž důstojně odehrála a ženy skončily  do poloviny tabulky druhé ligy.

Jací soupeři vás letos čekají?

Soupeře ve druhé lize máme prakticky stejné, pouze přibyl nový klub a to Lázně Kynžvart, kdysi spojené s Chebem pod názvem CHELK, nyní opět rozdělené a tím nás čeká na daleký západ jedna cesta v soutěžním ročníku navíc, ale stejně tak soupeře k nám na jih.

Rozlosování II. liga ženy – západ

Kdo vás čeká v prvním kole Českého poháru?

V prvním kole ČP, jak už jsem říkal nás čeká 5.9.2018 od 18,30 na domácí palubovce prvoligový J. Hradec a utkání bereme jako přípravu na první naše ligové utkání, které je rovněž doma a to dne 15.9.2018 od 14,00 hodin, kdy soupeřem bude silný Tachov.

Proč by si fanoušci měli najít cestu na vaše zápasy?

Zápasy žen jsou pohledné a svojí tvrdostí se často dají přirovnat k mužům. Nejedná se však o tak silovou a agresivní hru jako u mužů vzhledem k morfologickým vlastnostem těla, o to krásnější je pro oko diváka pohled na ženskou házenou, jejich sehrané a nacvičené akce, různé technické kousky, které třeba u mužské házené pro její silové pojetí leckdy chybí, ženy jsou vděčné za podporu diváků, nechají se snadno vyburcovat a vyhecovat diváky k heroickému výkonu a po utkání dokáží diváky náležitě odměnit jejich nacvičenou děkovačkou, pokřikem a zdviháním rukou. Proto ženy Lokomotivy na svá utkání zvou do hlediště haly každého diváka s jeho slušnou podporou a výroky jak k domácímu týmu, tak k soupeři i k rozhodčím.