Muži A – konec pohárových nadějí

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sokol Vršovice

27:30 (11:17)

O uplynulém víkendu jsme se v rámci pohárového zápasu utkali s prvoligovými Vršovicemi. Od začátku bylo jasné, že nás čeká soupeř trochu jiného kalibru, než v předcházejících ligových zápasech a že tentokráte budou naše případné chyby tvrdě trestány.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně povedeně a soupeř jakoby se u nás na jihu Čech teprve rozkoukával. Díky dobře fungující obraně a rychlému přechodu do útoku jsme brzy vedli 3:0. O toto vedení jsme se ale pomalu připravovali naší nedůsledností v obraně, uspěchanou střelbou v útoku a chybějící kombinací, kdy pouze jeden hráč vytvářel nějaký pohyb a ostatní pouze se zatajeným dechem čekali, jak to asi dopadne místo nějakého hledání volných prostorů pro případné dohrání akce. Naopak v naší obranné fázi se začínaly tvořit okénka kvůli nedůslednému bránění soupeřových spojek (mimochodem velmi dobře pohybově vybavených). Největším problémem ale bylo, že naše chyby v útoku byly nemilosrdně trestány rychlými protiútoky zpravidla zakončenými gólem.

Vše výše zmíněné zapříčinilo poměrně rychlou ztrátu našeho vedení a naopak jsme se dostali do ztráty – 6 gólů.

Do druhého poločasu jsme vstoupili už vyrovnanějším výkonem a soupeři jsme nedovolili náskok nadále zvyšovat. Obrana fungovala už přeci jen o něco lépe a góly jsme dostávali spíš z větší vzdálenosti nebo rychlých protiútoků. Během druhého poločasu jsme náskok soupeře trochu korigovali a výsledek utkání byl nakonec -3, konkrétně 27:30. Většímu zdramatizování zápasu bohužel bránily naše neproměněné vyložené šance, kterých bylo nepočítaně.

Utkání se úplně nepovedlo našim největším oporám a dařilo se hlavně Šimimu. Ostatní zůstali za svým obvyklým průměrem, což může stačit na týmy typu Úval, ale rozhodně ne na prvoligové soupeře. O nadcházejícím víkendu (konkrétně v sobotu od 17 hod) se utkáme v rámci našeho ligového snažení s týmem Havlíčkova Brodu, tak doufejme, že seřídíme mířidla a konečně předvedeme hru, na níž opravdu máme.

Více informací pro milovníky statistik zde:

http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=64201&cmpid=64