Muži A – posun na první místo tabulky

HK Slavia Praha – TJ Lokomotiva České Budějovice

31:33 (18:21)

Tento víkend jsme vyrazili na hřiště pražské Slavie, která tou dobou figurovala se stejným počtem bodů s námi na třetí ligové pozici. Zápas se dal očekávat těžký, zvlášť při počtu hráčů, kteří za nás byli schopni k tomuto utkání nastoupit.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobře, hlavně co se týká útočné fáze hry. Dařila se nám kombinace i střelba ze střední vzdálenosti. Prakticky vše, co jsme hodili na bránu, do ní také spadlo. V obraně to už tak slavné nebylo a to zejména kvůli dvoum po sobě jdoucím dvouminutovým trestům pro Potoka, který tak v páté minutě utkání měl na kontě dvě vyloučení a další by znamenalo jeho konec v zápase, což by bylo pro naše snažení zřejmě fatální. Z důvodů viz. výše jsme trochu přeskupili obranu, čímž jsme sice uchránili Potoka od dalšího vyloučení, ale v jejím zlepšení to moc nevedlo. Přes osobní obranu na nejlepšího hráče soupeře nám dělali problém zbylé dvě spojky ve spolupráci s jejich zkušeným pivotem. Naštěstí se nám v útoku i nadále dařilo, a tak z toho byla vcelku slušná poločasová přestřelka 21:18 v náš prospěch.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že je třeba zlepšit naší obranu a udržet si nastavený standard v útoku. To se nám do určité míry dařilo hlavně v té části týkající se obrany. Soupeřům už trochu docházely síly. Pochyb spojek nebyl už tak rychlý a my jsme jejich hru přeci jen lépe četli. Problémem bylo, že nám to do brány už též tolik nepadalo, v útoku jsme přestali hrát kolektivně, což vyústilo v technické chyby a začali jsme dostávat góly hlavně z rychlých protiútoků. Slavii se dokonce podařilo vyrovnat na 25:25. V té době jsme si vzali time-out, abychom trochu zchladili hlavy, vydechli a utkání dohráli s rozvahou a zkušenostmi. Náskok jsme v tu dobu navýšili na rozdíl dvou gólů a tento odstup jsme si udrželi více méně do konce zápasu. V závěru utkání nás podržel Prochy v brance, kterému patří dík, že zaskočil za nemocného Šimiho.

Závěrem je třeba poděkovat všem zúčastněným, že na hřišti nechali opravdu všechno a jen díky vysokému nasazení, touze po vítězství a větší bojovnosti jsme tentokrát i přes početnou marodku venkovní utkání zvládli dovést do vítězného konce. Zvlášť potěšující bude po tomto kole pohled na naši ligovou tabulku, kde se konečně posuneme na první místo J