Muži A – vydřené vítězství nad lídrem soutěže

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sparta Kutná Hora

28:26 (11:14)

K dalšímu domácímu zápasu jsme nastoupili proti lídrovi naší soutěže Kutné Hoře, která doposavad nepoznala hořkost porážky. My jsme po zaváhání v minulém kole na půdě Strakonic trochu doplnili stavy a přeci jen jsme byli nachystáni v silnějším, i když ne úplně stoprocentním, složení.

Do zápasu jsme moc povedeně nenastoupili a hned zkraje jsme prohrávali o 3 góly. V útoku jsme dopláceli na unáhlenou snahu o zakončení a váznoucí kombinaci. V naší obranné fázi nám dělal problém poměrně dobrý pohyb soupeřových spojek a jejich střelba ze střední vzdálenosti + rychlé protiútoky, které trestali naše zaváhání v útoku. Cca v 10. minutě prvního poločasu se nám podařilo hru vyrovnat a se soupeřem držet krok a tříbrankový rozdíl ve skóre (bohužel v náš neprospěch).

Do druhého poločasu jsme vstoupili zpřesněnou hrou a přeci jen nápaditějším postupným útokem. Naše brankové manko jsme tak postupně mazali a přibližovali jsme se soupeři na dostřel. Když už se zdálo, že se vedení konečně přelije na naší stranu, vyrobili jsme vždy několik po sobě jdoucích chyb a Kutná Hora nám opět odskočila. Cca deset minut před koncem jsme vytáhli osobní obranu na soupeřovu nejlepší spojku a to velmi oslabilo schopnost soupeře kombinovat a ohrozit naší branku. Ke konci se navíc rozchytal Šimi a nám se za vydatné podpory diváků dařilo zápas definitivně zlomit na naší stranu.

Zápas se vydařil hlavně díky všem třem spojkám ze základní sestavy. Z křídel se bohužel dařilo jen Píďovi. Ke konci dobře zachytal Šimi. Velký dík patří divákům, kteří nás zejména ve druhém poločase hnali svým povzbuzování za vítězstvím. V příštím kole zavítáme na Slavii, která je na druhém místě o skóre před námi, tak snad odjedeme alespoň ve stejné sestavě v jaké jsme odehráli toto utkání.

 

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=64920&cmpid=51.