Muži A – A zase ta Třeboň…

TJ Jiskra Třeboň – TJ Lokomotiva České Budějovice
32:23 (15:13)

K posledním letošnímu výjezdu jsme se vydali do nedaleké Třeboně. Na tohoto soupeře bohužel dlouhodobě moc hrát neumíme a bylo tedy otázkou, jak se s tím popasujeme tentokrát.

Do zápasu jsme vstoupili poměrně dobrou hrou v útoku, ale katastrofálním bráněním zejména souhry soupeřových spojek s pivotem. Co neskončilo brankou na první pokus, to byla sedmička. Třeboňští chytře kombinovali a naší obranu trpělivě přehrávali. Na rozdíl od nás v útoku vydrželi jednu, dvě minuty až si svojí šanci vyčekali. My naproti tomu s přibývajícím časem začali útoky řešit příliš individualisticky a to nebylo na dobře fungující obranu moc účinné. Do šaten jsme šli s mankem dvou gólů, což ještě pořád bylo hratelné.

Ve druhém poločase nás začala opět trápit střelba a neproměňovali jsme ani ty nejvyloženější šance. Naproti tomu Třeboni do naší brány padlo prakticky cokoliv. To se bohužel podepsalo na naší bojovnosti a touze po vítězství. Od druhé poloviny druhého poločasu už o vítězi nebylo pochyb a my se snažili zápas tak nějak dohrát. Třeboň vyhrála zaslouženě díky lepšímu výkonu gólmana, chytřejší hře v útoku a většímu nasazení během druhého poločasu. Nezbývá, než pogratulovat a soustředit se na nadcházející zápas.

Závěrem je třeba poděkovat divákům, kteří nás v poměrně hojném počtu přijeli do Třeboně podpořit a v hale byli opravdu slyšet. Reparát za podaný výkon snad složíme v příštím domácím utkání, i když nás nečeká nic jednoduchého, protože naší již tak početnou marodku po zápase s Třeboní rozšířil i Radek Mráz, jehož zranění s vyžádá dle předběžných odhadů 3 měsíční léčení.

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=65513&cmpid=51.