Mladší žáci v Příbrami pátí

V neděli 24.2.2019 se nasi mladší žáci zúčastnili turnaje v Příbrami. Ráno po nastoupení do vlaku jsem zjistil, že ještě nepřišel Tomáš Frolík. Co se stalo? Volá se mu a prý je už na cestě, ale to už i náš vlak se rozjel. Nakonec jej rodiče přivezli až do Příbrami. Oddechl jsem si. Konečně kompletní základ.

Ve vlaku bylo oživení cesty a to tím, že se kluci prevlekali do dresu. Na cestu do haly bylo jen 18 minut. Zazvoní mi telefon a ozve se p.Kostinek z Příbrami. Prý kolik nás je? 16+4 odpovídám. Posílám pro vás 4 auta, abyste to stihli. Veliké díky příbramským hazenkarum.

První zápas jsme sehráli proti Chomutovu. Bylo to smíšené družstvo. Po rozpačitém začátku jsme je udolali 9:6!!! HURÁ první výhra. Dalším soupeřem byli děvčata z Milevska. Očekávaný favorit turnaje. Bojového pokřiku se kluci nezalekli a po tuhém vyrovnaném utkání je zdolávání 9:8. V tu chvíli naši borci vletí na palubovky na jednu hromadu, jako když vyhrají celý turnaj. Skvělý výkon. Ve třetím zápase jsme nastoupili proti chlapcům z Rokycan. Prvních 7minut a prohráváme 0:3??? Co se založení? Beru si time-out. Uklidnit kluky a ať hrají svoji hru. Ve 13.minute již vedeme 4:3. Štěstíčko nám nepřálo a prohráváme 4:5.

Nastávají utkání o postup do zapasu o medaile. Po našem 2.miste ve skupině narazíme na 3. z druhé. Jejda, jsou to domácí. V nervy drásajícím boji prohravame nejdůležitější zápas celého turnaje 4:6. Musím se zmínit o ovlivnění tohoto zápasu rozhodčími, kdy dva kluci to nevydrželi a se slzami v očích před konečným hvizdem opouštějí hráči plochu. „Oni pískají proti nám!!!“ Toto uznali po zápase i sami příbramští pořadatelé, že to bylo okaté. Nu což. Kluky to alespoň nabudilo k ještě lepším výkonům.

Dalším soupeřem byl opět Chomutov. Kluci nabuzení k vykonu, vyhrávají 12:5. Nastává boj o 5.misto. opět Rokycany?!? S nimi jsme prohráli říkají kluci. Odpovídám, hrajte, co umíte a vyhrajete. Po skvělém začátku v 8.minute vedeme 6:1. Rozhodnu se nasadit „B“ tým. Netrvalo dlouho a ukazateli svítí stav 6:4. Honem rychle zpátky „A“. Ufuf konečný hvizd a 7:5. Jsme pati.

Po vyhlášení výsledků, kde zaznělo i jméno Aleš Plachký, který si vybojoval titul nejlepsiho brankáře a to si dal i gól že sedmicky, na nás čeká Lokobus. Naše ženy „A“ týmu se vracejí z Tachova a nabírají nás na cestu domů. ŽENY MOC DĚKUJEM.

Ještě něco měli jsme i střelce – V.Chytil 18, M.Nepraš 14, V.Petrů 8, K.Majer 2, Š.Kukla 1, T.Frolík 1, A.Plachký 1