Rozhovor s Filipem Jozou

Na obrázku může být: 3 lidé, sportující lidé

Ahoj Filipe, děkujeme, že sis našel čas a poskytl našemu webu rozhovor. Na začátku bychom Ti rádi pogratulovali k nejlepšímu střelci Lokomotivy v sezóně 2017/2018 s 262 góly. To je vskutku parádní číslo. Nyní už však k otázkám.

1. Pamatuješ si ještě na svůj první gól?

Pamatuju. Bylo to v Milevsku s miníkama.

2. Jak dlouho hraješ házenou a kdo tě k ní přivedl?

Letos je to šestým rokem. Hraju od svých 10 let. Házenou jsem si vybral sám. Od školky jsem hrál na housle a pak jsem jednou řekl rodičům, že chci dělat sport, kde se něčím hází. V televizi jsem viděl házenou a hned jsem věděl, že jí chci hrát.

3. Letos bohužel není na Lokotce tvá kategorie, a proto hraješ v HBC Strakonice. Jak se vám a tobě osobně daří?

V HBC Strakonice hrajeme II. ligu mladšího dorostu a v současnosti jsme na 4. místě z 12 týmů. Já jsem se v podzimní části zranil při utkání a 3 měsíce jsem házenou nemohl hrát. Teď se dostávám do herní kondice a těším se, že v jarní části pomůžu týmu k dobrému umístění. Ve Strakonicích hraju rád a máme skvělého trenéra.

4. Co proto tebe házená jako sport znamená?

Házená je kolektivním sportem, kde každý hráč přispěje svou kvalitou do týmu a všichni pak vytváří při dobré souhře krásnou házenou. Házená je i tvrdý sport. Hrát ji spolu s ostatními hráči je adrenalinovým zážitkem. Je prostě mojí srdeční záležitostí.

5. Jaké to je být nejlepším střelcem Lokomotivy a zapsat se tak do jejich dějin vedle jmen jako Miroslav Rachač nebo Radek Mráz (mistři extraligy v házené)?

Je to prima pocit. Považuji za povinnost hrát na maximum při každém zápase. Pokud můžu střílet, tak střílím. Vážím si získaného titulu, protože zapsat se do dějin Lokomotivy jako nejlepší střelec má už nějakou váhu.

6. Proběhla nějaká oslava?

Ano, s rodiči. Ti mě hodně podporují a já jsem moc rád, že mají házenou také rádi. Byli jsme na večeři v naší oblíbené restauraci.

7. Máš nějaký házenkářský vzor?

Sleduju výkony třeba Hansena a Karabatiče, ale hrou mě fascinuje Hansen.

8. Máš v házené nějaký cíl, kterého chceš dosáhnout?

Mám. Chtěl bych si jednou zahrát v extralize, ne-li výš.

9. Plánuješ se po hostování ve Strakonicích vrátit zpátky na Loko?

Zatím neplánuju. Rád bych získával hráčské dovednosti v rámci jiných klubů, abych třeba jednou mohl posílit „lokoťácký“ mužský tým.

10. Sleduješ výsledky svého mateřského klubu?

Jojo, sleduju.

 

Filipe, děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů v tvé budoucí kariéře. Ať tě házená stále baví a snad někdy opět na Loko.