Miníci 6+1 v LOKOARÉNĚ

Další kolo krajské soutěže 6+1 se hrálo v naší LOKOARÉNĚ 6. 4. 2019. I když miníků máme dost, v sobotu bylo do každého družstva devět hráčů.

SOKOL PÍSEK A – LOKO Č. B. A

20:5 (7:2)

Sestava a branky: Plch Z., Plch J., Borovka 1, Gottfried 1, Čapková, Poláková, Kuchař 3, Pávek, David

První zápas házenkářského dne zahájilo naše „áčko“. Ale jak se hned ukázalo, ti měli ještě půlnoc a dost dlouho jim trvalo, než se probrali. Do branky se postavil Zdenda. V sedmnácté minutě jsme prohrávali 7:0. Prvního góla jsme dali až dvě minuty před koncem prvního poločasu. Přitom soupeř měl vytaženou obranu a bránil téměř na deseti metrech, tak že nic nebránilo hře jeden na jednoho. Bohužel to naši hráči odmítali a mysleli si, že ty góly se nastřílejí sami. Během poločasu jsme hráče nabádali ke zlepšení obrany, lepší přistupování na ruku s míčem. V útoku hrát jeden na jednoho, využívat pivota. Ale bohužel nic z našich slov nebylo vyslyšeno, a pokračovala laxní hra. Jediný kdo na hřišti bojoval, byl Kuba. V brance zachytal Zdenda, jinak by skóre bylo mnohem větší. Autorem třech gólů ve druhém poločase byl Honza Kuchařů, který svými pěknými akcemi prosvětlil jinak odevzdaný výkon všech ostatních.

SOKOL PÍSEK B – LOKO Č. B. B

15:8 (8:1)

Sestava a branky: Mach 5, Metelec, Šlajferčíková, Křivský 2, Syrovátka, Novotný, Kvěchová 1, Huitema, Krejčí

Zápas našeho béčka byl až do dvanácté minuty docela vyrovnaný a dost skoupý na góly. Největší problém pro nás byla obrana, nedokázali jsme pochopit, že si musíme pomáhat a obranu zdvojovat. Písecké hráčky tak mohly střílet odkudkoliv. V útoku si sice dáme celou lajnu, ale zase nám chybí náběhy a jediný kdo střílí, je Česťa. Jenže ten potřebuje na pět gólů dvacet střel. Druhý poločas byl z naší strany o mnoho lepší, 7:7. Zlepšili jsme obranu, do brány dali Tomáše a ten skvěle zachytal. V útoku se probrali i naše další spojky – Nikola, Tobiáš. Jen tak dál …

LOKO Č. B. A – TJ JISKRA TŘEBOŇ

14:16 (6:6)

Sestava a branky: Plch Z., Plch J., Borovka 4, Gottfried, Čapková, Poláková, Kuchař, Pávek 3, David 7, Zimmelová

Druhý zápas byl velice napínavý a vyrovnaný. Zlepšenou obranou i útokem jsme se soupeřem drželi krok. Poločas skončil smírně 6:6. Druhý poločas měl podobný průběh, vedení se přelévalo z jedné strany na druhou. Ve 14. minutě jsme vedli o góla. Minutu před koncem byl stav 14:14. Bohužel jsme si poslední minutu zápasu neuhlídali a soupeř nás potrestal dvěma góly. Sice jsme prohráli, ale bojovali jsme. To bylo to, co mi v prvním zápase chybělo!!!

LOKO Č. B. B – ČZ HBC STRAKONICE 1921 C

5:16 (5:10)

Sestava a branky: Mach 1, Metelec, Šlajferčíková, Křivský, Syrovátka, Novotný, Kvěchová, Huitema 1, Krejčí 3

Druhý zápas béčka byl podobný tomu prvnímu. V deváté minutě jsme prohrávali 1:5. Do konce poločasu jsme ještě dali pár gólů. Druhý poločas byl z naší strany bez gólu. Je dobře, že se trefili i noví hráči, ale bez gólů a střelby se vyhrávat nedá. Je pravda, že naše béčko se sehrává a je sestaveno z nováčků, ale i tak by od září už něco umět měli a střílet prostě musí. Skvěle se do družstva zapojil Adam z přípravky.