Vydřený bod

TJ Lokomotiva ČB – Astra Praha 

23:23 (10:15)

U dalšího domácího zápasu jsme se představily pro nás trochu v netradičním čase a to v 15:30.

Naše soupiska se rozrostla o staro-nové jméno, Annu Zikešovou, která se nám rozhodla do konce sezony vypomoci. Soupeřem nám byl celek Astry, který se nacházel pouze pár bodů pod námi, tudíž se dal očekávat zajímavý zápas.

Vstup do zápasu se nám ale vůbec nepovedl. Obrana nám nešlapala tak, jako v posledním zápase proti Písku. Soupeř nám dával laciné góly ze všech pozic. Nebyly jsme schopny soupeře přerušovat do pískání a hráčky Astry tak mohly snadno navyšovat svůj náskok. V útoku jsme se snažily o kombinace, které se nám ale nedařilo dotáhnout do gólu. Spousta ran šlo buď zcela mimo bráno či na dobře chytající brankařku soupeře. Díky chybám v obraně i v útoku jsme do šaten odcházely za nepříznivého stavu 10:15.

Do druhého poločasu jsme vstoupily jako úplně jiný tým. Začaly jsme si více vážit míče a hlavně jsme začaly více běhat. V obraně jsme se zatáhly na obranu 0:6 s tím, že budeme přistupovat na jejich střelecké spojky, což se nám dařilo. Získávaly jsme v obraně balony a začaly jsme dávat branky z rychlých protiútoků. To se nám v prvním poločase vůbec nedařilo. Díky zlepšené obraně i útoku jsme brankový rozdíl stáhly na jedinou branku. V posledních deseti minutách byla vidět napínavá házená, kdy jsme srovnaly skóre. Posledních pár vteřin do konce získal soupeř míč. V obraně jsme přerušily a rozhodčí nařídili devítimetrový hod. Kvůli nefungující časomíře nikdo nevěděl, kolik vteřin přesně zbývá do konce zápasu. Střela na naši branku orazítkovala pouze tyč a tím byl celý zápas ukončen.

Za bod, který jsme vydřely, musíme být rády, protože se v první půli zápase pro nás vůbec nevyvíjel dobře. Celkový bod je ale po našem dobrém druhém poločase zasloužený.

Chtěla bych poděkovat divákům, kteří nás v zápase podporovali. Nyní nás čeká 14 dní volno, kdy si budeme léčit různá drobná zranění. V příštím domácím utkání nás čeká celek Pardubic, kterému bychom rádi vrátili podzimní prohru!

Autor článku: Jana Rusfelová

Podrobné statistiky zde: http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=67786&cmpid=59