Eva Bezpalcová ve španělské lize

Eva Bezpalcová

 

      EVA BEZPALCOVÁ

      post: brankařka

      klub: SB SALUD TENERIFE

 

 

 

Evíku, po minulé sezóně s tebou v Mostě ukončili spolupráci a tak jsi vzala nabídku SB Salud Tenerife. Jakou soutěž hrajete? Co vaši soupeři?

Hrajeme 2. španělskou ligu. V naší Lize je 56 týmů, které jsou rozděleny do 4 skupin po 14 týmech. Naši skupinu D jsme vyhráli. Pak následoval postup mezi nejlepších 8 týmů. Každý první a druhý tým ze skupin. Rozdělení zápasů probíhalo losováním a nám byl přidělen druhý tým ze skupiny C Club Balonmano Benidorm. Hrál se dvojzápas první venku a odveta doma. První zápas jsme vyhráli na hřišti soupeře 28:29 a odvetu doma jsme vyhráli 36:26. Tímto jsme si zajistili postup mezi nejlepší 4 týmy. A tenhle víkend (24. -26. 5.) se koná turnaj u nás na Tenerife, kde se utkáme se třemi soupeři o postup do 1. španělské ligy. Hraje se systémem každý s každým. Postupuje jenom jeden tým.

vítězný tým

Jaké byli vaše ambice před sezonou a jak se vám je daří plnit?

Naše ambice před sezonou i teď je postoupit do nejvyšší španělské ligy. Samozřejmě to nebude jednoduché. Musíme jit od zápasu k zápasu a soustředit se na svůj výkon.

Co je tvou motivaci a hnacím motorem abys v házené stále pokračovala na této úrovni?

Dokud mě házená baví a naplňuje, tak končit nechci. Samozřejmě jsou i špatné dny kdy se nedaří a občas jste na dně sil, ale to k tomu asi patří. Mým hnacím motorem je hlavně i kolektiv a parta okolo mě.

Evík v akci

Jak se žije na Kanárských ostrovech?

Na Tenerife se žije krásně. Je tu celý rok teplo. Neskutečná příroda! Jsou tu jak hory, tak moře. Netušila jsem, že mě tohle místo tak okouzlí. Lidé jsou tu usměvavý a přátelští.

 

Dokázala ses přizpůsobit tempu jižanského národa?

Myslím si, že jsem v celku přizpůsobivá 🙂 až na ten španělský jazyk, ten mi moc nejde. Holky se mi občas smějí, že mluvím vtipně jak postavička z filmu Mimoni 🙂

Více o klubu, kde Eva působí na www.balonmanosalud.es

SB Salud Tenerife

Evíku, děkujeme za rozhovor a držíme palce ať se postup vydaří!

 

 

.