Muži A – zkušenosti opět vyhrály

TJ Lokomotiva České Budějovice – TJ Jiskra Třeboň

27:28 (16:12)

O minulém víkendu jsme sehráli asi nejdůležitější zápas probíhající sezóny. Karty byly rozdány jasně. V případě vítězství ligu vyhrajeme. Remíza či prohra nás s největší pravděpodobností odsuzují ke konečnému druhému místu. To vše proti v té době druhému týmu tabulky – Třeboni.

Na zápas dorazilo plno diváků ať už domácích či třeboňských a atmosféra byla opravdu vynikající. Do zápasu jsme vstoupili poměrně povedeně a hned jsme se ujali vedení, které jsme do konce poločasu nepustili. Útok hostů byl v první půli prvního poločasu poměrně dobře čitelný a nám se ho podařilo celkem úspěšně bránit. Nám se až nebývale dobře dařilo střelecky, a tak jsme soupeři odskočili až na 6 gólový rozdíl. V tu chvíli třeboňští nasadili do útoku svého nejlepšího hráče a naše vedení tím přestalo narůstat. V útoku se i nadále dařilo, ale obrana přestávala fungovat tak spolehlivě jako na začátku zápasu. Do šatny jsme šli s ještě pořád nadějným vedením o 4 góly.

Vstup do druhého poločasu se celkem povedl. Udržovali jsme si vedení +/- 4 góly, ale střelba už nebyla tak úspěšná a nám začínaly postupem času pomalu docházet síly zejména na postech spojek, kde bohužel není moc alternativ ke střídání. Třeboňští navíc nasadili osobní obranu na Matese, který zápas do té doby odehrál ve velké formě. Náš útok se začínal pomalu rozpadat a přišlo kritických posledních 10 minut zápasu. Tuto část jsme prohráli o 6 gólu a to zejména kvůli zlepšené obraně Třeboně a jejich velmi chytré hře v útoku, kdy akce dohrávali na jistého góla či šanci skórovat ze sedmičky. My jsme naproti tomu znervozněli, nechali se zbytečně vylučovat, hráli jsme příliš nervózně a předvedli jsme, že ještě musíme dozrát, abychom si koncovky podobných zápasů pohlídali. Zápas jsme nakonec o gól prohráli a z vítězství v celé lize se tak na 99 % bude radovat Třeboň.

Závěrem je třeba poděkovat všem fanouškům za bezvadnou atmosféru, která oba týmy hnala k předvedení velmi atraktivní házené. Pochvala patří i hráčům na obouch stranách, kteří do zápasu dali opravdové maximum. Do Třeboně posíláme gratulace a ať se daří i v bojích o první ligu 🙂 Sportu zdar!