Rozpačitý první poločas a neproměňování šancí stálo Bábovky první body

Sokol Písek B – TJ Lokomotiva ČB 

26:25 (14:11)

V neděli lehce po poledni vyrazily Bábovky změřit své síly s rezervou interligového Písku.

Úvod utkání byl v režii vzájemného oťukávání. Bábovky se nemohly dostat do tempa, písecká děvčata toho náležitě využila a odskočila až na pětibrankový rozdíl. Následoval oddychový čas, holky si trošku odpočinuly, snažili jsme se vyhecovat a zvednou hlavy.

To se celkem podařilo, zlepšili jsme hru, jak v útoku, tak v obraně. Bohužel, i když jsme soupeře dokázali přehrát, neproměňovali jsme vyložené šance. Do šaten jsme tak odcházeli s tříbrankovým mankem.

O přestávce jsme si některé věci vyříkali, vyhecovali se a proběhli i nějaké vtipné hlášky, což bylo moc fajn, protože když panuje v týmu uvolněnost a dobrá nálada, Bábovky dokážou hrát skvěle. Zároveň jsme si připomněli i loňský zápas v Písku, ve kterém jsme neustále prohrávali a nakonec jsme to dokázali otočit a zvítězit o jednu branku.

Do druhé půle holky nastoupily jako vyměněné, hrály s přehledem, fungovala obrana i útok a rázem bylo skóre vyrovnané.

Bohužel jsme nedokázali skóre otočit ve svůj prospěch, holkám také pomalu docházely síly a hlavně jsme pokračovali v neproměňování jasných příležitostí. To mělo opět za následek, že nám písecká děvčata odskočila a cca 5 minut před koncem jsme prohrávali o tři branky.

Následoval třetí time-out…snažili jsme se s nepříznivým výsledkem něco udělat. Bábovky bojovaly, ale bohužel na zisk alespoň jednoho bodu už čas nebyl a tak po závěrečném hvizdu svítil na tabuli stav 26:25 z pohledu píseckého týmu.

Nezbývá nic jiného než soupeři pogratulovat…

Holkám děkuji, že to za nepříznivého stavu nezabalily a makaly až do konce.

Škoda té spousty neproměněných šancí, výsledek i zápas mohl vypadat úplně jinak. Ale na kdyby se nehraje…

Bábovky se představí za týden v sobotu 19.10. na domácí palubovce, kdy od 16:00 přivítají silný tým Astra Praha, který ještě neztratil ani bod.

Budeme rádi, když si najdete cestu do Loko arény a přijdete povzbudit nejen tým Bábovek (19.10. od 16:00), ale i dorostence proti Mělníku (19.10. od 14:00) a muže proti Dolní Cerekvi (19.10. od 18:00). Těšíme se na Vás…

 

Podrobné statistiky zápasu zde: http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=71394&cmpid=59