Bábovky ukázaly svou sílu

TJ Lokomotiva ČB – TJ Slavoj Tachov

33:30 (15:15)

Po volném víkendu jsme se opět představily před domácím publikem proti silnému celku z Tachova. Ten dosud ještě neprohrál a dal se tedy očekávat napínavý zápas.

V tomto zápase jsme se musely obejít bez Terky Pánků, která je stále zraněná a bez hostujících hráček z J.H., které měly svůj zápas. Abychom neměly na střídačce pouze trenéry, pomohly nám Janča Klimešů a Míša Žáků.

Před zápasem jsme si řekli, že se musíme vyvarovat zbytečných chyb a navázat na dobrý výkon proti interligové Slavii. Začátek zápasu jsme se ujaly vedení, kdy první 4 góly z dálky proměnila Anička. Na tu pak tým Tachova začal hrát osobní obranu a my museli trochu pozměnit náš styl hry a začít se více prosazovat z ostatních postů. Celý první poločas ani jeden z týmů neodskočil na více jak dvoubrankový rozdíl a proto první poločas skončil remízou 15:15.

O přestávce jsme si řekli, že se nesmíme nechat rozhodit a musíme hrát v klidu a stále svoji hru, kdy se nám dařilo proměňovat šance a obrana nám ve většině případů fungovala také slušně.

Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu. Stále se nám ale nedařilo odskočit víc než na dvoubrankový rozdíl. Největší problém nám dělala křídla soupeře, která dokázala proměňovat své příležitosti téměř z každého úhlu. Stále jsme hrály svou hru a soupeři pomalu začaly docházet síly a to se projevovalo na jejich faulech, kdy byly hráčky Tachova často vylučované. Pět minut před koncem se nám podařilo odskočit na rozdíl 4 gólů a svůj náskok jsme si již nenechaly vzít a zápas jsme dohrály v klidu do vítězného konce.

Ráda bych poděkovala všem holkám za skvělý výkon. Semkly jsme se a i přes velmi tvrdou hru soupeře a téměř bez střídání jsme zápas zvládly a obraly Tachov o jejich první body.

V příštím kole nás čeká další těžký soupeř. Rády bychom předvedly stejný výkon jako o víkendu a pokusily se tým Břve připravit o body.

Autor článku: Jana Rusfelová

Podrobné statistiky zápasu zde: http://www.zeny.chf.cz/match_report.aspx?id=72128&cmpid=59