Muži A – Hrůzostrašný první poločas vykoupen včasným probuzením

TJ Sokol Úvaly – TJ Lokomotiva České Budějovice

27:31 (19:14)

První venkovní výjezd v rámci ligové sezóny nás zavedl do Úval. Tento soupeř je letos nový v naší části 2. ligy, a tak jsme před utkáním o Úvalech příliš informací neměli. K venkovnímu zápasu jsme vyrazili v poměrně okleštěné sestavě, tak jen doufejme, že to bylo pouze dílem náhody a nebude se to stávat pravidlem.

Do zápasu jsme nevstoupili moc povedeně. Naše obrana byla katastrofální zejména v jejím středu, kde soupeři postačil obyčejný kříž, aby se mu otevřela takřka 3 metry široká dálnice z devítky směrem až na šestku. V útoku jsme si nevedli o moc lépe a z brankáře domácích jsme dělali hrdinu neproměňováním vyložených šancí. To zapříčinilo naší gólovou ztrátu během prvního poločasu, která se vyšplhala až na rozdíl – 7 gólů. Ke konci poločasu se nám povedlo výsledek ještě zkorigovat na – 5 gólů v náš neprospěch.

Povely do druhé půle byly jasné. Zchladit hlavy, začít hrát svojí hru a utkání neodevzdat. To se dařilo z velké části plnit. Obrana byla najednou víc agresivní/neprostupnější a soupeř dával góly hlavně z větší vzdálenosti (Šimi neměl moc den…). Nám se naopak dařilo povedenou kombinací a rychlými protiútoky náskok soupeře postupně smazávat, až jsme se konečně někdy 10 minut před koncem zápasu dostali poprvé do vedení. Od této chvíle jsme vývoj zápasu již kontrolovali a nakonec zvítězili o 4 góly.

Závěrem je třeba pochválit výkon hráčů ve druhém poločase. Mužstvo ukázalo charakter a skutečnost, že už vyspělo natolik, aby si poradilo i s nepříznivě se vyvíjejícím zápasem. To v minulosti nebylo úplně pravidlem. Další zápas hrajeme tuto sobotu od 19 hod na domácí palubovce v rámci Českého poháru proti prvoligovému Sokolu Vršovice. Tak neváhejte a přijďte nás podpořit!

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=63786&cmpid=51