Poslední zápas dorostenek

Loko ČB x Astra Praha

19:20 (11:9)

V sobotu 14. května čekal tým starších dorostenek poslední zápas sezóny. Soupeřem nám byly děvčata z Astry Praha, se kterými hrajeme vždy vyrovnanou partii a nejinak tomu bylo i tentokrát. Tento zápas byl pro všechny dívky posledním v kategorii starších dorostenek, jelikož příští rok všechny hromadně přejdou do kategorie žen. Motivace tedy byla jasná. Užít si poslední zápas a dotáhnout ho do vítězného konce.

Začátek se opět nesl v duchu nepřesných přihrávek a zbytečných ztrát míčů, ale ani soupeřky neměly svůj den. Stav se tedy měnil velmi pozvolna a na obou stranách stejně. Na konci první půle byl na světelné tabuli stav 11:9 v náš prospěch.

V druhém poločase jsme chtěli pokračovat v dobrém výkonu z konce první části. Jak už to tak u nás bývá, nepodařilo se. Soupeřky snadno zvrátily vývoj utkání na svou stranu a my se pouze trápili. Důkazem toho jsou pouze 3 vstřelené a 9 obdržených branek za 20 minut. Naštěstí ke konci zápasu přišlo probuzení a velice krásné bojovné nasazení domácích přineslo zdramatizování. Bohužel na body se nám dotáhnout nepodařilo. Na konci utkání a celé sezóny tedy hlásal ukazatel stav 19:20 pro soupeřky.

Celý tento zápas bych hodnotil spíše kladně. Na děvčatech byla vidět veliká snaha a zapálení do hry a je pouze smůlou, že se nám nepodařilo dotáhnout zápas do vítězného konce.

Jelikož tímto zápasem skončilo družstvo starších dorostenek na Lokomotivě, tak bych jim tedy chtěl popřát spousty sportovních úspěchů v jejich další herní kariéře mezi ženami a hlavně co nejvíce krásných zážitků spojených s házenou.

Sestava a branky:

Loko ČB: Scheichlová, Haňková – Chasáková 6, Šírková 3, Tomášková 3, Farková 2, Gottfriedová 2, Matoušová 2, Dvořáková 1, Chrástková, Steierová, Potůčková

Astra Praha: Švihnosová 5, Martinovská 4, Líbalová 4, Hrdličková 2, Klégrová 2, Soukupová 2, Richterová 1

ŽK: 2 : 3, Vyloučení: 0 : 1, Sedmičky: 0/1 : 3/5, Diváci: 39

Rozhodčí: Hosnédl, Kahoun

Zápis na webu CHF