Muži A – 15 minut zmaru

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Třeboň

24:25p (13:11)

O víkendu družstvo „Muži A“ nastoupilo do druhého kola českého poháru. Mělo se jednat o první vážnější prověrku před nadcházející sezónou. Soupeřem nám totiž byl tým z nedaleké Třeboně. Zápas v celé své kráse odhalil naše slabiny, ze kterých je třeba se poučit a v příštích zápasech se jich vyvarovat.

Do utkání jsme vstoupili poměrně dobře a záhy jsme se ujali pohodlného vedení. Ke konci poločasu, ale začal soupeř praktikovat hru na 2 pivoty, s čímž jsme si jaksi nevěděli rady. Poločas jsme přesto vyhráli o 2 góly.

O poločasové pauze jsme si jasně řekli, co na soupeře hrát a zejména, jak se vypořádat se zmíněným herním systémem dvou pivotů na našem brankovišti. Z počátku druhé půle se zdálo, že taktický plán funguje a naše vedení se začalo opět navyšovat. Přibližně v polovině druhého poločasu jsme však začali dělat zbytečné technické chyby, neproměňovali jsme vyložené brankové příležitosti (spoustu vyložených brankových příležitostí) a náš útok byl tak nějak jednotvárný, bez nápadu nebo něčeho navíc, co by soupeře dokázalo překvapit. To vše vyústilo ve vyrovnávací gól našeho soupeře těsně před koncem utkání.

Zápas tedy nabídl „drama“ v podobě sedmimetrových hodů. Každý z týmů měl 5 pokusů. Už při výběru exekutorů v našich řadách bylo vidět, že bude zle, protože na „sedmičku“ si prakticky nikdo nevěřil a padaly poznámky typu, že už je to stejně prohrané a aspoň bude volný víkend… Tento přístup se na naší úspěšnosti samozřejmě podepsal a my nedali hned tři z pěti „sedmiček“.

Závěrem je třeba říct, že většina utkání z naší strany nebyla špatná a na tom je třeba stavět. Zároveň nám budiž ponaučením, že zápas se opravdu vyhrává v posledních 10-ti až 15-ti minutách utkání. Teprve až dokážeme makat a soustředit se na zápas na 100 % celých 60 minut, můžeme dojít v poháru dál, než přes účastníka krajského přeboru a můžeme třeba myslet na lepší umístění, než je střed tabulky.

PS: Škoda, že v hledišti chyběl onen pověstný jeden hráč navíc v podobě hojné účasti domácích fanoušků, kteří by nás hnali za vítězstvím. Přijďte nás podpořit již tuto sobotu od 17 hod na ligové utkání (pro změnu s Třeboní) a dejte zapomenout na komorní atmosféru během minulého víkendu! Já za náš tým mohu slíbit, že my oplátkou necháme zapomenout na zpackaný závěr zápasu a tentokrát to dotáhneme do vítězného konce. Tak v sobotu na viděnou!