Nadílka z Vršovic

TJ Lokomotiva České Budějovice – Sokol Vršovice

19:29 (10:16)

K dalšímu mistrovskému utkání na naší domácí palubovku k nám zavítal soupeř z Vršovic vedeným naším bývalým trenérem panem Pavlovským. Bohužel se pro náš tým jednalo o další lekci z toho, jak hrát efektivní házenou. Utkání se mi hodnotí velice těžko, ale s „chutí“ do toho…

Do zápasu jsme nevstoupili vůbec dobře a velice rychle jsme prohrávali 0:4. Tento stav byl pro nás ještě milosrdný, protože nebýt na úvod utkání skvěle chytajícího Šimiho, mohl být náskok soupeře takřka dvojnásobný. V dalších minutách se nám podařilo přeci jen probrat z jakési letargie a srovnat na 7:7. V tu chvíli jsme hráli poměrně pěknou házenou s dobrou obranou, rychlým přechodem do útoku a efektivním postupným útokem. To vše bohužel jen několik pár minut, než jsme se vrátili k našemu mátožnému výkonu ze začátku poločasu. První poločas tak skončil zaslouženou prohrou o šest gólů.

Co říct k druhému poločasu…? Jeho první polovinu jsme se se soupeřem přetahovali a rozdíl ve skóre zůstával kolem poločasových šesti gólů. Ve druhé polovině druhého poločasu jsme absolutně odpadli a schytali zasloužený výprask 19:29.

Závěrem by rád pronesl něco ve smyslu, že je třeba poučit se z tohoto zápasu a jít se vztyčenou hlavou do zápasu dalšího. To bych se ale opakoval, protože to si říkáme prakticky již čtvrtý zápas po sobě. Spíš by bylo potřeba se nad svými výkony trochu zamyslet a začít hrát mužskou házenou místo té dorostenecké!