Bábovky poprvé vyhrály


LOKOMOTIVA ČB – SPARTAK ÚSTÍ NAD LABEM
28:24 (16:9)

Sestava a branky: Formánková – Homolová, Steierová, Gottfriedová 2, Pánková 2, Mašková, Chrástková, Rybáková, Farková 8, Dolejšová 4, Oupicová 7, Chasáková 2, Korandová 2

Do utkání jsme vstupovali opět značně oslabeni, když Lucka Poláčků se vydala na rodinnou oslavu až do daleké Olomouce a Štěpa Králů ulehla nachlazená. Tak jsem poprvé sáhl pro hráčky do nově vytvořeného B-týmu, které by podle mého názoru měly být stabilními hráčky A-týmu, Hanku Mašků a Míšu Rybáků.

Do utkání jsme vstoupily celkem nervózně s očekáváním co předvede soupeř, který o proti jarnímu zápasu byl značně posílen o hráčky Baníku Most a hlavně se jim do kádru vrátila Švajcarová nejlepší střelkyně týmu. Nervózní začátek se rovněž projevil i na výsledku. V 9. minutě svítil na tabuli výsledek 3:3. „To budou nervy“, říkal jsem si, jenže opak byl pravdou. Povedla se nám famózní osmiminutovka, kterou jsme vyhráli 6:0, a soupeři odskočili na šestibrankový rozdíl, který jsme navýšili do konce poločasu ještě o jednu branku na poločasových 16:9.

V poločase jsem děvčata pochválil za výbornou hru a připravoval jsem je na to, že soupeř má zkušené hráčky, kteří se budou snažit ještě s výsledkem něco udělat.

Jak se říká přísloví: „Nechval dne před večerem“ se ukázalo pravdivé. Děvčata vstoupila do druhého poločasu nekoncentrovaná a soupeř toho začal využívat a začal mít na hřišti herní převahu. V těchto chvílích nás opět podržela Hanka v brance. Naštěstí se děvčata opět nabrala páru a soupeřovi začala opět odskakovat až na 21:13. Místo abychom sehráli konec zápasu v klidu, tak jsme začali kupit jednu chybu za druhou a opět se projevila naše neschopnost zakončit ze šestky. Soupeř začal náš náskok snižovat a v 57. minutě se stav utkání zastavil na tříbrankovém rozdílu. Naštěstí se nám opět podařilo dvakrát skórovat a odskočili jsme na pětibrankový rozdíl, který soupeř již po čase kosmeticky upravil na 28:24.

Závěrem bych chtěl vyzdvihnout nadstandardní střelecký výkon Jitky Oupiců, která nastřílela svůj životní rekord (slíbila, že bude i lépe :-)), a Adrianku Farků (kdyby chytla všechny přihrávky a proměnila všechny šance mohla se stát dvouciferní střelkyní), chtěl bych pochválit i Adélu Gottfriedů, která nebýt posledních deset minut, za výborný výkon. Nakonec opět vynikající Hanka Formánků.

Teď máme pauzičku a pak už na horkou půdu do Jindřicháče.