Pardubický perník nám nezachutnal

HK PARDUBICE – LOKOMOTIVA ČB
32:29 (17:16)
Sestava a branky: Formánková – Pánková 10, Chasáková 7, Dolejšová 6, Gottfriedová 2, Farková 2, Steierová 1, Poláčková, Oupicová, Šírková

Po tragickém výkonu s Vršovicemi jsem odjížděl k zápasu s velkými obavami. Již tak okleštěný tým se opět ztenčil o další hráčky, Petitku k zápasu nepustily povinnosti ve škole, Štěpa si doléčovala zraněnou ruku, Janča odjela do teplých krajin za pracovními povinnostmi, Saša M. si odskočila s kamarádkou za velkou louži, Hanka dala přednost dramatickému zápasu za B-tým (kde je kmenovou hráčkou) a to k zápasu nepustili zdravotní potíže při rozcvičování Sašu Š., divíte se mým obavám??

Zápas jsme odehráli s jednou klasickou spojkou, ale se čtyřmi křídly :-).

Zápas nezačal pro nás nějak dobře, v páté minutě jsme prohrávali 5:1, nevypadalo to s námi nijak dobře. Změnili jsme styl útočné i obranné hry, který nám prospěl a my začali náskok soupeře stahovat až na poločasových 16:17. Velmi se dařilo obou Terkám a zvláště Terce Pánků, která byla v první půli bezchybná (škoda, že jí to nevydrželo až do konce).

Druhá půle začala velkým náporem domácího družstva, který jsme bohužel nezachytili a páté minutě jsme prohrávali rozdílem pěti branek 22:17, zákonitě musel přijít time-out. Rada zněla jasně poctivě bránit a přehrát soupeře rychlý protiútokem. Děvčata začala bojovat jako lvice a pomalu, ale jistě jsme stáhli náskok soupeře až na rozdíl jedné branky a poslali jsme soupeře do pěti. Bohužel prohráváme přesilovku (spíš jak říká, Kotvi úsilovku) 2:0 a soupeř nám zase utíká na rozdíl tří branek. Vrcholí zápas a vrcholí i drama stahujeme stav utkání na jedinou branku a máme možnost vyrovnat, bohužel trefujeme tyčku. Soupeř skóruje. Do konce utkání zbývá jedna minuta, jdeme do útoku musíme se pokusit rychle skórovat, Anička trefuje svojí dělovkou horní břevno. Otvíráme obranu a dovolujeme soupeři opět skórovat. Po velké bitvě soupeř vítězí. Z mého pohledu jsme sehráli vynikající utkání, které se divákům muselo líbit, když se líbilo mně. Děvčata podala parádní bojovný výkon (tak by to mělo být každé utkání), škoda jen neproměnných šancí. Mohlo být i lépe.

Tentokrát bych chtěl pochválit všechny děvčata a vyzvednout střelecký výkon Terky Pánků.

Tak dneska 25. 10. 2017 přivítáme na své palubovce účastníka MOL ligy družstvo DHC Slavia Praha od 18:30.

Napsali o nás:
http://www.hazena-pardubice.cz/jak-hrajeme/druzstva/zeny/zeny-a/3682-zatim-bez-ztraty
Fotogalerie:
http://hazenapardubice.rajce.idnes.cz/Zapas_zeny_22.10.2017/