Muži A – splněná očekávání

TJ Lokomotiva České Budějovice – Spartak MAS Sezimovo Ústí

33:22 (17:8)

Minulý víkend naše družstvo nastoupilo poprvé v letošní sezóně před domácím publikem. Publikum to bylo poměrně početné a tak nezbývalo, než se slušné návštěvě odvděčit povedeným výkonem (což se dle mého skromného názoru stalo).

Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře a hned jsme se ujali vedení. V útoku nám pomohla skutečnost, že střed soupeřovi obrany postrádal dva stabilní obranné pilíře a byl tak trochu prostupnější. Dobrou kombinací jsme se dostávali do vyložených šancí a vycházel nám i rychlý protiútok. Až ke konci poločasu se začaly vršit pokusy o individuální zakončení po dvou, třech nahrávkách, které většinou ztroskotali na soupeřově obraně. Co se týká naší vlastní obrany, tak ta fungovala poměrně spolehlivě a vizitkou jí může být pouhých 8 obdržených gólů za první poločas. Zápas dospěl díky skutečnostem viz. výše k pohodlnému poločasovému vedení o 9 gólů.

V šatně zněli jasně instrukce k tomu, abychom hlavně nepolevili v aktivitě a nezkazili si dobrý dojem z utkání. Brankový rozdíl ve druhém poločase sice již víceméně dále nenarůstal, ale ani se nesnižoval. Hru kouskovali častější vyloučení a už to z naší strany nebylo tak povedené vystoupení zejména kvůli neproměňování vyložených šancí. Na druhou stranu, zahráli si úplně všichni a zápas byl „koukatelný“ po celý jeho průběh.

Do dalšího utkání bychom měli hlavně zapracovat na úspěšnosti naší střelby, protože naše neproměňování vyložených šancí by kvalitnější soupeř přeci jen mohl využít k většímu zdramatizování zápasu.

Pochvala za odvedený výkon patří všem hráčům. Důležité bude neusnout na vavřínech a pracovat na sobě dál. Je to teprve začátek sezóny – sezóny, kdy máme ambice hrát o příčky nejvyšší, takže toto vítězství je pouze splněnou povinností.

Na závěr bych rád vysekl velkou poklonu počtu diváků, kteří si na náš zápas našli cestu. Věřím, že jsme je nezklamali a těšíme se 6. 10. od 17 hod na viděnou 🙂 !

Detaily ze zápasu pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=62928&cmpid=51.