Muži A – Hledání ztracené formy

TJ Lokomotiva České Budějovice – Jiskra Havlíčkům Brod

30:28 (15:17)

K našemu dalšímu zápasu jsem nastoupili proti mužstvu Havlíčkova Brodu. Tento soupeř nám dlouhodobě příliš nesedí, a tak se i přes značný rozdíl v počtu doposud získaných ligových bodů dalo tušit, že nás nečeká nic jednoduchého.

Do zápasu jsme vstoupili strašlivě nedůslednou obranou, řadou technických chyb a množstvím neproměnených šancí. Soupeři se naopak dařilo vše na co sáhl. I u odražených balónů byl vždy o krok blíže, a tak když už neproměnil první střelecký pokus, skóroval z šestky, z dorážky. Přes provedená střídání se hru nedařilo zlepšovat. Snad jen obrana se mírně zlepšila, ale střelecká efektivita byla stále mizerná. To vše vedlo k naší poločasové porážce 15:17.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s touhou zvrátit vývoj zápasu v náš prospěch, ale naše snaha byla ze začátku poločasu marná. Až někdy od desáté minuty druhého poločasu se nám dařilo přebírat otěže utkání a vedli jsme 24:21. V ten okamžik jsem si ale vybrali opět slabší chvilku a rázem jsme znovu prohrávali. To byl našetěstí poslední moment, kdy jsme soupeře pustili do vedení. Díky většínu nasazení z naší strany a rychlejšímu přechodu do protiútoku jsme se dostali do vedení a to jsme udrželi do konce zápasu.

Co říct závěrem?! Stále máme plný počet bodů ze všech dosavadních utkání, ale výkon je zápas od zápasu horší a to hlavně kvůli nizké produktivitě našich ostrostřelců. Tento trend se pokusíme zvrátit pro strakonickému béčku hned příští sobotu. Tak uvidíme…

Více informací pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=64417&cmpid=51.