Jihočeský pohár – starší žáci – Třeboň

Rok 2019 zahájili starší na 19. ročníku Jihočeského poháru v Třeboni, společný dvoudenní turnaj starších žáků a žaček. V kategorii starších žáků se zúčastnilo 8 týmů ve dvou skupinách. V naší skupině jsme měli týmy z domácí Třeboně, slovácké Hané a slovenského Sence. Hrálo se 1×25 min.

K prvnímu utkání jsme nastoupili v sobotu proti domácím

Loko ČB – Jiskra Třeboň

13:8

Branky a sestava: Bajt, Louda – Kojan 6, Houška 3, Kadlec D. 2, Böhm, Ludvík 1, Plášil, Kadlec M., Szmaragowski, Titl, Bauer, Hyka

Utkání probíhalo z počátku v jednoznačném duchu, kdy jsme se ujali vedení a stále jsme si udržovali vedení. Nicméně domácím se podařilo vyrovnat na 7:7. Pak jsme se opět zvedli a dokázali utkání dotáhnout do vítězného konce.

Následovala

Loko ČB – TJ Sokol Horka nad Moravou

12:12

Branky: Kojan, Titl 3, Böhm, Houška, Kadlec M. 2, Kadlec D., Ludvík 1,

V tomto utkání jsme opět vedli. Začátek 4:0 a dařilo se držet náskok skoro celé utkání. Ovšem postupně se Moraváci začali oklepávat a stahovali náskok až se jim podařilo srovnat skore. Dokonce se jim podařilo otočit stav ve svůj prospěch, ale nakonec se bod podařilo vydřít.

Poslední utkání ve skupině hrané v neděli

Loko ČB – SC Senec

3:12

Branky: Kojan, Kadlec D., Ludvík 1,

Poslední utkání ve skupině mělo jasný průběh. Loňští vítězové poháru nenechali nic náhodě a jasně nám ukázali jak se na Slovensku hraje házená. Za stavu 0:7 se nám podařilo vstřelit první branku. Nicméně druhá část utkání už měla lepší průběh a podařilo se nám zvednou výkon, zlepšili jsme obranu  a doplnit ještě 2 branky. Bohužel to bylo vše. V posledních cca 10 minutách nepadly na obou stranách již žádné branky. Chyběli střelci branek, spojky se neprosadily, tak alespoň křídla zachraňovala čest.

Výsledek 2. místo ve skupině a tím utkání o třetí místo. Proti nám se postavili opět Moraváci, tentokrát z Hané.

Loko ČB – TJ Sokol Centrum Haná

10:16

Branky: Böhm, Kadlec D., Ludvík 2, Kadlec M.,  Kojan, Houška, Titl,

Opět se ukázalo, že na Hané se hraje důraznější házená. Soupeř celou dobu vedl. Odskočil nám na rozdíl 5 branek, podařilo se nám dotáhnout na stav 8:10, ale dál to bylo nad naše síly. Kluci bojovali, nicméně chyby v obraně, 5 vyloučení znamenající cca třetina utkání v oslabení, nám vzaly síly a možnost udělat lepší výsledek. konečné umístění v turnaji bylo 4 místo.

Ovšem vynikající zákroky Matyáše Bajta znamenaly vyhlášení nejlepším brankářem turnaje.