Muži A – rozpačitý vstup do sezóny

TJ Lokomotiva České Budějovice – HBC Strakonice 1921

20:41 (12:21)

V prvním soutěžním zápase po letní přestávce jsme přivítali v rámci druhého kola Českého poháru prvoligový tým Strakonic. Už před zápasem bylo zřejmé, že nás nečeká nic jednoduchého, zvláště když jsme z rozličných důvodů postrádali celou řadu důležitých hráčů.

Strakonice se vedení v zápase ujali hned od začátku a nenechali nikoho na pochybách, kdo bude po následujících 60 minut pánem na hřišti. Strakonice byly velmi dobře fyzicky připravené a problémy nám dělala hlavně jejich důrazná a elastická obrana, na kterou jsme těžko nacházeli recept. Z toho pak pramenily zbytečné ztráty balónu v útoku nebo nepřesná střelba trestaná rychlým protiútokem, který prakticky vždy skončil gólem. V našem útoku se občas blýskl Mates, ale jinak to byla celkem bída. Hráli jsme příliš individualisticky a bez nápadu. Poločas tedy Strakonice vyhráli o 9 gólů a o osudu utkání bylo rozhodnuto.

Do druhého poločasu jsme vstoupili ještě hůře, než do toho prvního, a to zejména co se týká našeho útočného snažení. Za prvních deset minut jsme dali snad jen 2 góly a bylo vidět, že už nám docházejí síly. Soupeř naproti tomu stále trestal z rychlých protiútoků nebo po povedené kombinaci v postupném útoku. Konečný rozdíl ve skóre byl nakonec hrozivých 21 gólů.

Co dodat závěrem. Snad jen to, že příště už se snad dokážeme sejít v silnější sestavě a boje o ligové body budou z naší strany povedenější. Je třeba stavět na výkonech minulé sezóny.

Více podrobností pro milovníky statistik zde:

http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=70157&cmpid=64