Muži A – první vítězství sezóny

TJ Lokomotiva České Budějovice – Lokomotiva Vršovice

34:20 (19:11)

Ve druhém ligovém kole jsme přivítali na naší palubovce pražského soupeře – Lokomotivu Vršovice. Na tento tým z dlouhodobější perspektivy hrát umíme poměrně dobře, a tak to byla ideální příležitost, jak si zpravit chuť po zpackaném zápase v Třeboni.

Od začátku zápasu jsme bylo vidět, kdo bude mít tentokrát navrch. Hráli jsme házenou, kterou bychom se rádi prezentovali po celou sezónu. Obrana víceméně fungovala. Vršovice se prosazovali spíš z velké vzdálenosti, kdy párkrát nachytali našeho brankáře na švestkách, ale jinak na postavenou obranu recept moc nenašli. Nám se naproti tomu v útoku dařila kombinace a zakončování snad ze všech pozic. Obrana soupeře k našim střeleckým spojkám moc nepřistupovala a trochu nesmyslně si spíš hleděla pivota, místo přístupu k našim střelcům. Dařil se nám i rychlý protiútok, a tak jsme první poločas vcelku pohodlně vyhráli o 8 gólů.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s tím, že je potřeba udržet nastavenou výkonnostní laťku a nenechat soupeře dostat do hry. To se nám celkem dařilo a svůj náskok jsme postupně i nadále navyšovali. V zápase bylo dost prostoru, aby si zahráli všichni hráči, a tak jsme mohli klíčové hráče trochu pošetřit a dát tak prostor ostatním, aby předvedli své kvality.

Tým je třeba tentokrát pochválit za bojovnost a nasazení, které je třeba si přenést do dalších zápasů. Hned příští kolo napoví, jak jsme schopni se popasovat se soupeři vyšší úrovně, protože nás zavede na hřiště Pardubic, kde jsme minule na vítězství neměli nárok.

Závěrem je třeba poděkovat divákům, kteří dorazili v hojném počtu a vytvořili pro nás opravdu domácí atmosféru.

Více podrobností pro milovníky statistik zde http://www.muzi.chf.cz/match_report.aspx?id=70991&cmpid=51.